Med sin særegne stemme har Tom Odell den berømte x-faktoren som har ført til sammenligninger med størrelser som Bowie, Elton John og Coldplays Chris Martin. For første gang kommer den britiske superstjernen til Trondheim!

- Tom Odell er en artist som Pstereopublikummet har etterlyst i mange år nå. Han er en ung artist med en stemmeprakt som få andre, og som har opparbeidet seg et særdeles dedikert publikum. I år så klaffet det endelig med datoer. Den britiske sølvstrupens konsert lørdag 18. august er den eneste festivalopptreden i Norge denne sommeren, sier bookingansvarlig Kim Aasli til Musikknyheter.no

Den britiske singer/songwriteren Tom Odell ga ut sitt første album «Long Way Down» i 2013. Albumet havnet rett på førsteplass på UK Official Charts, solgte raskt til britisk platinum og endte med over en million platesalg.

Dette kun knappe halvåret etter at den nå 27 år gamle pianisten og låtskriveren stakk av med tittelen Critics Choice Award under prestisjetunge Brit Awards i 2013.

Tom Odell, som har skrevet sine egne låter siden 13-årsalderen, ble oppdaget av Lily Allen etter en konsert i London, hvorpå musikeren signerte Odell til sitt daværende plateselskap In the Name Of. Siden den gang har karrieren hans utelukkende tatt av, og med debutoppfølgeren «Wrong Crowd» ser briten ut til å virkelig ha funnet sin egen stemme.

Albumet ble skrevet under i kreativ isolasjon i både New York og LA, og resultatet er større, mer dramatisk og mer melodisk enn på forgjengerskiva. «Wrong Crowd» nådde opp til Top 10 på iTunes-lista i over 25 land, og nådde helt til andreplass på UK Official Album Charts – samt førsteplass i fire andre land.

Fortsatt mer å glede seg til.

- Vi har en veldig god bredde i årets lineup. Det er på mange måter det som kjennetegner Pstereo som festival - vidspennet i programmet. Artister som Kraftwerk, Thåstrøm, Aurora og Lil Pump, til mange nye spennende favoritter som Big Thief, Sigrid, Japenese Breakfast og Fieh. Vi ønsker jo at man skal oppdage sin neste favorittartist på Marinen. Og vi har fortsatt krutt igjen, lover bookingansvarlig Kim Aasli.