Foto: Ebru Yildiz

I dag ble det kjent av det amerikanske pop-kollektivet, Cigarettes After Sex er klare for årets Pipfest lørdag 16. juni.

Den Brooklyn-baserte kvartetten debuterte med den fantastiske EPn «I.» tilbake i 2012. En EP som visstnok ble spilt inn på kort tid i en trappeoppgang på universitetet i Texas. Siden har Cigarettes After Sex bygget seg et stort publikum med over 100 millioner streams på Spotify.Deres vakre melodier, melankoli og drømmende låter skinner gjennom bølger av røyk i et rom med minimalt av lys. Tydelig inspirert av band som Red House, Mazzy Star og Cocteau Twins, samt en dose tidlig 60 tallet. Chris Isaaks «Wicked Game» møter Beach House og The xx.

2017 var året, hvor Cigarettes After Sex slo gjennom og det fullt fortjent. Stilsikkert og drømmene, romantisk og melankolsk. Frontmann og låtskriver Greg Gonzales sin vakre og karateriske stemme gir kvartetten et sound som virkelig står ut som deres eget pop-noir.

Rolling Stone og Pitchfork løftet dem begge frem som nykommere med en spennende fremtiden. Den tiden er nå og bandet slår seg opp med millioner av avspillinger og store festivalkonserter rundt i Europa. Til høsten er de tatt inn i varmen av selveste Nick Cave som support band på hans kommende turne.

Men først er de klare for Norge og Oslo. Lørdag 16. juni spiller de på Piknik i Parken. Samme dag står også Phoenix, Rhye, Nils Bech + mange flere på plakaten.