I am K - Foto: Tobias Aasgaarden

For syvende året på rad inntar Måkeskrik Bendiksbukta i Kristiansand, og som vanlig er fokuset på norske artister. Allerede står kjente navn som The Dogs, Skambankt og Daniel Kvammen på plakaten, og sammen med de siste bookingene i Thea and the Wild, Are You Having Fun Yet, og I am K er de med på å utgjøre et komplett program.

- Gjennom de årene vi har eksistert er erfaringen vår at norske artister fenger publikum vel så bra som utenlandske, ofte bedre. Det finnes nå så mange knallbra live artister i Norge, og vi er stolte av det helnorske programmet vi har sydd sammen i år, forteller festivalsjef Cathrine Sørensen.

Spesielt i år er at en god porsjon av programmet er hentet rett ut fra Sørlandet. Sammen med plateaktuelle I am K, står venndølen Erlend Ropstad, samt Kristiansandsbandet Korrupt, allerede på plakaten.

- Vi får stadig flere henvendelser fra artister fra Sørlandet. Vi merker også at kvaliteten de siste årene har blitt veldig høy. Det synes vi er ekstra gøy og spennende, og synes det er en selvfølge å gi plass til lokale artister på scenen vår i tråd med hvilken festival vi ønsker å være, fortsetter festivalsjefen.Måkeskrik går av stabelen 13. – 14. juli, og vi på Musikknyheter vil være til stede med anmeldelser, bilder og intervjuer. Mer informasjon om festivalen finnes på deres Facebooksider, eller deres hjemmeside.

Det komplette programmet ser slik ut:
Fredag 13. Juli

Daniel Kvammen
Skambankt
Sibiir
Whales And This Lake
Are You Having Fun Yet

Lørdag 14. juli
The Dogs
Erlend Ropstad
Thea And The Wild
I am K
Korrupt