Årets Camp Indie arrangeres på Blå og Ingensteds torsdag 24. mai. Du betaler det du vil til dine favoritter med Vipps.

Vi skal fortsette med det vi sjøl synes vi er flinkest til, nemlig å vise frem det vi mener er det aller beste av ny norsk musikk, skriver Øya.

Årets nye og flotte lokasjon rett ved Akerselva gir oss i tillegg en veldig god mulighet til å skape skikkelig festivalstemning både inne og ute. Det blir en helaften med ni ulike artister og band på tre scener, DJs, mulighet til å kjøpe god mat.

Våre eminente Øya-DJs Tord og Birgitte, aka «Smooth Operators», sørger for god stemning på uteserveringa på Blå fra dørene åpner kl. 18.30. Det blir mulighet til å kjøpe taco fra food trucken 4 Gringos og Pizza fra kjøkkenet til Blå hele kvelden.


Blå utescene
19:30 Louien
20:30 Mia Berg
21:30 Selmer

Ingensteds
19:30 sparkx
20:30 Softcore Untd.
21:30 MYRA

Blå
20:00 Das Body
21:00 Heave Blood & Die
22:00 Tempel

Festen fortsetter etter konsertene med DJs både inne på BLÅ, Ingensteds og Bortenfor.

OM ARTISTENE

Louien

Singer/songwriter Live Miranda Solberg, aka Louien, la ut Demo no. 1 på Soundcloud i 2016. Denne demoen gav henne supportjobber for Steve Gunn, Molly Burch og John Moreland i hennes hjemby Oslo. Hennes fantastiske opptredener førte videre til at Louien ble booket til Øyafestivalen 2017.

Musikken hun lager er rå og overbevisende, og formidler komplekse følelser gjennom enkle tekster og flytende melodier. Det er en miks av arktiske vibber, moderne og klassisk americana, samt britisk folkemusikk

Louien jobber for tiden med sitt debutalbum som blir gitt ut på Jansen Records.Das Body

Das Body er et nytt Oslo-band med den eksentriske Ellie Linden i front. De spilte sine aller første konserter i januar i år, og fikk voldsom respons på disse. På grunnlag av debutkonsertene og en hjemmelaget demo fikk de en avtale med den internasjonale konsertarrangøren FKP Scorpio og ble booket til tre konserter på by:Larm i mars. Konsertene på by:Larm ga enda mer medvind, og Dagsavisen skrev bl.a: «De både ser og høres ut som stjerner» og at «Låta Know My Name kan være den beste nye på hele festivalen i år». Lignende omtaler kom også i internasjonale medier som besøkte bylarm, og i april signerte Das Body med det amerikanske labelet Luminelle Records. De kommer med sin første singel i juni, og følger opp med debut-EPen etter sommeren.Tempel

Tempel er tre brødre og en kompis som spiller brutalt fin rockemusikk. Kjetil fra Kvelertak spiller trommer. 23. mars slapp de sitt debutalbum.

Musikknyheter har følgende å si «… en forrykende debutplate, proppet full av feite riff, catchy melodier, lekne gitarsoloer, beinharde trommer og en knalltøff og særegen vokal satt sammen i et lydbilde og en produksjon på svært høyt nivå. Med dette albumet tvinger Tempel seg frem som et av de mange norske rockebandene å regne med, og med en av de sterkeste albumdebutene fra de siste årene vil det overraske meg om ikke denne plata ligger høyt oppe på manges topplister når vi nærmer oss 2019.»Myra

Med sin hviskende, uanstrengte rapping og lekende lyriske stil har Myra etablert seg som et sterkt navn i den norske rap-floraen. Det hele startet da hun ville legge ut sin første låt «Hold An» på SoundCloud, og Leo Ajkics erklæring på sosiale medier om at «Bransjen sover, men våkner snart».

Hittil har Myra sluppet en rekke kritikerroste og godt mottatte singler, som «Link Opp», «Ventet På Deg» og «Lever I Bassen». Foruten å gjeste NRK P3 sin slippfest for hiphop-dokumentaren«Takin Ova» med andre etablerte, urbane artister og festivaler som Bergenfest, Mablis og Slottsfjell, har hun også delt scene med Lars Vaular da han avsluttet Øyafestivalen i 2017.

Hun slapp nylig den høyst fengende singelen «Føler Meg Selv», som ble belønnet som Ukens låt på NRK P3, og den tredje singelen til å bli listet på radio. Låten kan hevdes å ligge skjæringspunktet mellom urban, hip-hop og pop, og viser en ny, spennende side av Myra, som for øyeblikket jobber med sitt debutalbum.Softcore untd.

Softcore untd. består av Emir Hindic og Mathias Humlen fra $ushi x Kobe, samt Andreas Høvset og Vetle Junker fra Verdensrommet.

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt, og mens Andreas, Vetle og Mathias er produsenter, er Andreas og Emir tekstforfattere. Musikken befinner seg et sted midt i mellom der $ushi x Kobe og Verdensrommet befinner seg – 808-trommer, saksofoner og jazzgitarer. De to vokalistene veksler sømløst mellom sine partier, og bidrar til et lydbilde som er vanskelig å sette i bås med sjangerbegreper.

Bandet debuterte med “Skolebenken” i begynnelsen av august, og andre singelen “Fjern” kom mot slutten av 2017. I februar slapp de sin tredje singel “Sjansespill” på Eget Selskap, Vibbefanger og det New York-baserte labelet Cascine. Bandet slipper nytt materiale i mai, og det er ventet en EP til høsten.Mia Berg

Etter å ha tilbrakt lang tid på å eksperimentere med låtmateriale er Mia klar å bringe sitt bidrag til bordet. Musikken er detaljrik og levende, og strekker seg fra et klassisk singer/songwriter-sound til det ny-soul inspirerte. Tekstene skildrer livet i all sin enkelhet og vanskelighet. For tiden jobber Mia med å spille inn sin debut-EP.sparkx

sparkx er en norsk duo bestående av musikerne og produsentene Jørgen Kasbo og Magnus Falkenberg. Musikken er beatbasert, inspirert av artister som Kaytranada, Anderson. Paak, J Dilla m.fl. Det unike ved sparkx er blandingen mellom Jørgens jazz-inspirerte gitar, Magnus sin funk-baserte bass og deres felles interesse for seige grooves med utfordrende akkordrekker. sparkx gjør collabs med andre artister, og har samarbeidet med blant annet Ivan Ave og Fieh.Heave Blood & Die

Heave Blood & Die fra Tromsø slapp i år sitt andre album Vol II som har blitt unisont hyllet i norsk og internasjonal presse. «Verdensklasse», «Dødsstøt mot kjedsomhet», «Et av årets album», «Flaggskip i egen sjanger»… Lista med superlativer er lang, og kvintetten har på kort tid etablert seg som et av landets mest spennende band – både på plate og live. Vibe-rock-bandet har på Vol II utviklet sin sound og leker med sjangeroverskridelser – noe som smitter over på et svært energisk live-uttrykk. Deres unike bruk av synth, uforutsette harmonier, pedaler og lekne trommer viser godt hvordan bandet er ulikt noe du har hørt før. Med nytt album i sekken og nominasjon til den prestisjetunge Urørtfinalen på NRK P3 er Heave Blood & Die et band du må få med deg live i år!Selmer

Selmer er et band som beveger seg i et lo-fi landskap, og lager sjarmerende indie pop/rock med sommerlige gitarer og tangenter hentet fra 70-tallet. Bandet, som startet for alvor sommeren 2017, har allerede rukket å spille på Øyafestivalens bibliotekscene, blitt trukket ut av by:Larms demo-jury og solgt ut sin Sunday Digestive-konsert på Parkteatret i Oslo. Nå er Selmer klare for et nytt år. I januar signerte de med Playground Music Scandinavia, og er aktuelle med sin andre singel Palm Tree. Selmer leverte to kritikerroste konserter på by:Larm, med blant annet terningkast fem i Aftenposten.

Bandet som står bak låta Surfin with U, 2017s chilleste sommerlåt, har gang på gang bevist at de er et band som får deg til å synes det er gøy å gå på konserter igjen. Man kan trygt si at Selmer er et av Oslos mest lovende band.