Foto: Terje Dokken, Musikknyheter.no

Huntington Beach-kvartetten Rival Sons har gjort det til sitt livsverk å ta tilbake den stolte riffrocken som hadde sine beste vekstkår i brytningen mellom 60- og 70-tallet.

«Vi snakker tidløs retro-rock utført med kjærligheten, kløkten og finessen til dagens generasjon», som Stein Østbø i VG sa det.

Siden det selvfinansierte debutalbumet «Before The Fire» fra 2009, har de gitt ut ytterligere bunnsolide fire album. Gjennombruddet kom med «Pressure & Time» fra 2011, som ble hyllet over hele verden som den tøffeste rocken som hadde blitt gitt ut på lange tider. Siden har superlativene haglet over dem fra alle kanter.På scenen er Rival Sons en opplevelse, og det kan bli rimelig intenst. Det er ikke noe dilldall med Rival Sons - vi snakker bunnsolid, ærlig rock'n'roll uten noe gimmicks eller fjas. Bandets medlemmer inkluderer en som flere ganger har blitt omtalt som en av verdens råeste livevokalister Jay Buchanan (vokal, munnspill), samt Scott Holiday (gitar, vokal), Mike Miley (trommer) og Dave Beste (bass, vokal).

Les vår anmeldelse fra da Rival Sons besøkte Sentrum Scene i mars i fjor.

Rival Sons har gjestet Norge en rekke ganger og skulle i utgangspunktet spille på Norwegian Wood den 14. juni, men nå blir det intimkonsert i Drammen og Union Scene istedenfor!

Du kan vinne billetter til deg selv og en venn om du vet svaret på følgende spørsmål:

På hvilken album finner du låta «Electric Man»?