Foto: Therese Wangberg, Musikknyheter.no


Madrugada har startet en nedtelling på bandets facebook-side i dag. Aftenposten melder at bandet har funnet sammen igjen og planlegger et comeback. Den opprinnelige trommeslageren, Jon Lauvland Pettersen, skal være er tilbake i bandet igjen sammen med Sivert Høyem og Frode Jacobsen. Det er også ventet at Cato «Salsa» Thomassen og Christer Knutsen blir med som gitarister.

Avisen melder også at Madrugada har booket Oslo Spektrum i februar neste år.

Da gjenstår det og se om vi får en jubileumskonsert for debutalbumet Industrial Silence som fyller 20 år i 2019, eller om Madrugada er tilbake for fullt med ny musikk og turnè. Svaret får vi etter all sannsynlighet i morgen kl. 12.Madrugada eksisterte fra 1992 til 2008. Bandet ble etablert i sin første utgave i Hadsel i starten av 1990-årene under forskjellige navn. Etter en del endring av bandnavn og utskiftninger av medlemmer, endret bandet navn til Madrugada i 1997/1998. Kjernen i bandet var Sivert Høyem, Frode Jacobsen og Robert Burås frem til Burås døde 12. juli 2007. De to gjenværende medlemmene valgte imidlertid å fullføre innspillingen av bandets femte studioalbum som da allerede var godt i gang. Bandets siste album Madrugada ble gitt ut januar 2008 etterfulgt av en norgesturné høsten samme år før bandet ble oppløst i desember 2008.

Dobbeltalbumet “The Best Of Madrugada” fra 2010 er bandets siste utgivelse. I forbindelse med denne utgivelsen ga Madrugada ut en helt ny låt ”All This Wanting To Be Free”.

Frode Jacobsen og Sivert Høyem presenterte låta for Robert Burås på den siste bandøvingen de hadde sammen. Robert likte låta, men rakk aldri å medvirke. Senere fikk låta gitarpålegg av Jacobsen, Høyem og Alex Kloster Jensen, med Erland Dahlen på trommer.