Foto: Erik Burås / Studio B13


I går kveld underholdt blant annet Kaveh under Gatematfest 2018 i Stensparken, og det skal ha skapt reaksjoner da han skal ha uttalt «Er det noen kristne her? Er det noen jøder? Føkk jøder!». Etterpå skal han ha unnskyldt seg med «Kødda», men det var ingen som lo.

Det er ikke første gang i det siste som Kaveh har provosert med å omtale jøder negativt. På Twitter 10. juni i år kritiserte han stilen til Drake, i forbindelse med at han har havnet på GQ sin forside som «Best dressed man in the World», og tilføyde i en ny tweet «Fuckings jøder er så korrupte».Tweeten har skapt reaksjoner, og han har fått sterke motsvar som disse:
- Hvorfor bruker du "jøde" som et skjellsord? Er du klar over hatet som florerer mot jøder og andre minoriteter? Er du klar over antisemittisme og muslimhat? Er du klar over at du fyrer opp under det og oppfattes som en antisemitt?
- Fy faen nå var du så tøff og kontrær. Fyrer bare opp med flere tusenårs hat? Skjerp deg! Antisemittisme er ikke kult.
- Dette var stygt. Antisemittiske holdninger er farlige. Oppfatter du antisemittisme som en slags spøk, eller mener du faktisk dette?

Kaveh selv har foreløpig ikke svart på reaksjonene på Twitter, men har kommentert uttalelsene på konserten i går på Facebook.