I påvente av at andrealbumet «How We Made It», som kommer ut 31. August, slipper Frøkedal David – en lys og håpefull folkrock-låt som nesten glapp:

- Oslo var dekket av snø, lokalene der jeg hadde laget musikk i 10 år skulle rives, utstyret stod på lager og jeg satt under en køyeseng hjemme og jobbet da jeg oppdaget at noe hadde blitt glemt da vi var i studio: David, forteller Frøkedal om låta.

Sangen hadde noe drømmende og lyst ved seg som jeg ville ha på plata. Det var ikke booket mer studiotid og det var ingen tid å miste, så jeg tok med meg gitaren hjem til trommis Olaf Olsen. På den tiden var hele stua hans et studio med slagverket på en plattform midt på gulvet. Vi snakket, spilte og hadde en nydelig dag – helt til opptaksutstyret brøt fullstendig sammen. Neste dag dro jeg ut igjen, tungt lastet med mitt eget opptaksutstyr. Av og til lønner det seg å ikke gi seg.

Senere samme uke fikk jeg de siste elementene på plass takket være min gode venn, Bjarne Stensli (fra Harrys Gym) og min søster, Linn Frøkedal. Selv om lite gikk som planlagt da David skulle spilles inn, endte jeg opp med å tilbringe mye tid med folk jeg virkelig setter pris på i prosessen – og det passer jo veldig godt til en sang som drømmer om lykke.”

Frøkedal, som også er kjent fra band som Harrys Gym, I Was A King og en rekke samarbeid i den norske musikkfloraen, høstet strålende omtale og Spellemann-nominasjon for sin solodebut. Sammen med bandet Familien spiller hun musikk inspirert av alt fra alternativ rock og minimalistisk pop til britisk folk – og tradisjonsmusikk fra Norge og USA. Plate nummer to, «How We Made It», slippes 31. august.