Foto: Andrew Whitton

The Kooks slipper i dag Four Leaf Clover, den nyeste låten fra deres kommende album Let`s Go Sunshine, som slippes 31.august på Lonely Cat / AWAL Recordings.

Nylig offentliggjorde de også en kort og eksklusiv UK-turné, hvor de spiller intimkonserter i Belfast, London, Oban, Middlesbrough og Bexhill-On-Sea, i forbindelse med slippet.

Four Leaf Clover følger livet til en blakk jente, som tyr til narkotika og alkohol for å bekjempe følelsene etter tapet av sin elsker. Til tross for den mørke tematikken, er dette akkurat den delen av akustisk gitardrevet pop som kastet The Kooks inn i rampelyset for mer enn et tiår siden. Luke Pritchards umiddelbart gjenkjennelige vokal flyter uanstrengt over forførende rytmer og energiske gitar-licks, og gjør Four Leaf Clover til en smittsom og fengende gjenfortelling av en altfor kjent historie.
Den Brighton-baserte kvartetten The Kooks har hatt en jevn stigning siden debutalbumet Inside In/Inside Out i 2006, som også førte til BRIT Awards-nominasjon for låten She Moves In Her Own Way, og ble også nylig belønnet med kvadruppel Platinum! Oppfølgeren Konk debuterte som nummer én på UK Official Charts, og nå har en ny skare av fans sørget for at de har passert smått utrolige 1 milliard streams på de ulike strømmeplattformene, og flere utsolgte turnéer, inkludert en stadionturné i UK i fjor. Nylig turnerte de også i USA og Sør-Amerika.

LES OGSÅ: The Kooks spilte på Sentrum Scene i fjor.