Dave Grohl har blitt inspirert av sine døtres musikktimer til å gjennomføre et av de mest utfordrende prosjektene i sin karriere.

Foo Fighters frontmann har i pausen fra bandets verdensturné skrevet og spilt inn PLAY, en 23-minutters instrumental-låt som slippes 10. august. Prosjektet skal inspirere unge til å begynne å lage sin egen musikk, og spille instrumenter selv.

Grohl spiller alle sju instrumenter live på låten, inkludert hans foretrukne gitar og trommer, samt bl.a. perkusjon og keyboard.

Hvis han gjorde en feil - selv etter 20-minutter - måtte han starte fra begynnelsen av med noen instrumentelle partier som tok timer å fullføre.Inspirasjonen til det ambisiøse musikalske prosjektet kom fra å se på barn på øving som repeterer igjen og igjen for å spille en sang perfekt, inkludert hans egne døtre Violet og Harper.

- Å se barna mine begynne å spille musikk og lære å synge eller spille trommer, det bringer meg tilbake til tiden da jeg var på deres alder og lyttet til album for å lære ... og når jeg tar barna mine til musikktimene, ser jeg disse rommene fullt av barn som virkelig presser seg til å finne ut dette, " sier han.

- Og selv nå, som en 49 år gammel mann, prøver jeg fortsatt å finne ut av det, dette er ikke noe du noensinne virkelig mestrer. Du jager alltid den neste utfordringen, og du prøver alltid å finne en måte å forbedre på det du har lært."

Som med de fleste av hans musikalske prosjekter i det siste, har Grohl også gjort PLAY til en mini-dokumentar.

Tidligere har han gitt ut Sound City-dokumentarfilmen i 2013 før han fulgte opp med tv-serien Sonic Highways året etter.

Den todelte filmen inneholder ikke bare de syv versjonene av Grohl som spiller PLAY, men den legendariske rockeren intervjuer også unge studenter på Join The Band-musikkskolen nær sitt hjem i Los Angeles, hvor hans døtre tar musikktimer.

Grohl planlegger også å arrangere auksjoner for å finansiere musikkopplæring som en del av PLAY-prosjektet.

Dokumentar og låten vil bli utgitt for nedlasting og streaming fra 10. august.