Foto: Anna Webber

I David Crosby sin uovertrufne seksti år lange karriere har California-mannen skapt sanger som resonnerer som uutslettelige kulturelle bærebjelker i mer enn tre generasjoner. Ikke bare som soloartist, men som grunnlegger av The Byrds på midten av 60-tallet, «Crosby, Stills & Nash» (vinnere av Grammy for beste nye artist i 1969), og «Crosby, Stills, Nash & Young».

«Sist legenden David Crosby gjestet Norge var i 2015 da han var her med trioen Crosby, Stills & Nash. Konserten høstet strålende kritikker, og det samme gjorde det nyeste albumet til Crosby, «Sky Trails». Det er derfor garantert at dette blir en helaften du sent vil glemme», sier Sindre Pernell Nordby fra arrangøren A Comic Soul.

Folkemusikkpioneren som ble innført i den prestisjetunge Songwriters Hall of Fame i 2009, har også tjent som vår sosiale samvittighet. Ikke bare gjennom velskrevede sanger om samfunnsmessige problemer som «Almost Cut My Hair» og «Wooden Ships», men også gjennom å kontinuerlig donere bort konsertinntektene til veldedige saker.

David Crosby & Friends består av James Raymond (CPR, Graham Nash) på keyboard, Steve DiStanislao (David Gilmour, Kenny Loggins) på trommer, Mai Agan (Greg Leisz, Jackson Browne) på bass, Jeff Pevar (CPR, Ray Charles) på gitar og Michelle Willis (Becca Stevens, Iggy & The Stooges) på keyboard og vokal.

Hans store innflytelse og strålende evne til å fange ånden av vår tid i musikken hans forblir uforandret. Den har blitt et fyrtårn som skinner gjennom tåken og mørket, og videresender sannheten til alle som vil lytte.

29. august – Stavanger Konserthus
30. august – Grieghallen, Bergen
01. september – Oslo Konserthus
02. september – Olavshallen, Trondheim

Du kan vinne billetter til en av konsertene om du vet svaret på følgende spørsmål:

Hvilket band startet Crosby i 1964?

*Husk å ta med hvilken by du vil vinne billetter til.