Foto: Linn Heidi Stokkedal

Tre år har gått siden forrige plate, Ut til de andre - en evighet i dagens musikkvirkelighet. Men med hits som «Vondt i hjertet», «Faen ta deg», «Om igjen», «Oslo» og mange flere, har det aldri vært noen fare for at bergensbandet skulle forsvinne fra folks bevissthet.

Med den nye singelen «En sjanse til», returnerer Razika med et smell; en uimotståelig poplåt som oser av spilleglede og deilig synth. Singelen, og den kommende plata markerer en ny start, med både nytt plateselskap, Jansen Records, og nytt samarbeid med produsent Matias Tellez, som ikke har jobbet med Razika siden deres debutplate i 2011.

Jentene i Razika har kjent hverandre siden de startet på barneskolen, spilt sammen siden de var femten år gamle, og bandet har holdt på i snart tretten år. Det er ganske unikt i dagens musikklandskap, spesielt med tanke på at medlemmene fortsatt er midt i tjueåra.

Bandet sier selv:

«Vi er tilbake, og er veldig glade for at vi 30. november slipper vår nye plate, «Sånn kjennes verden ut». Sammen med Matias Tellez har vi laget et album vi er veldig stolte av, og som vi gleder oss til å dele med dere!»

Men før den tid kommer altså første singel fra det kommende albumet, lykkepillen «En sjanse til».