Foto: Christian ZervosRebMoe har vi hørt på singelen Hony Donk av Coucheron, men det var først i samarbeid med rapperen Pasha på den humoristiske singelen I Don´t Speak French at vi virkelig fikk øynene opp for artisten. Venneparet har under flere omstendigheter fremført den techno baserte singelen, blant annet på P3-live. Deretter har RebMoe blitt omtalt av Nothing But Hope And Passion, Hilly Dilly og Trap Party fra YouTube. Tross flere baller i luften er RebMoe sin ferskeste singel Why Am I Like This ute nå.

Leken, techno-inspirert og elektronisk. Den humoristiske fasaden over låtene tar artisten med seg på denne gangen også. En karismatisk vokal leder oss gjennom dyp bass og lekne synthere. Vokalen er noen ganger så likegyldig at den høres nærmest robot-aktig ut, som når tittel linjen «Why Am I Like This» blir gjentatt gang på gang. På denne måten holder vokalen en rolig og monoton flyt i det linjene fremmer et budskap til dagens unge lovende.

«I was reaching my dream but then I thought it sucked. Close to the finish line I started to self-distruct? synges det, og kan refereres til presset om å prestere best og raskest uten å særlig tenke over om du liker det du gjør eller ikke ? man kan vel jobbe hardt og ha det moro samtidig?

«Jeg ville lage en låt som var en hyllest til alle oss som ikke får til alt, og den befriende følelsen man kan ha når man ikke leverer. I tillegg føler jeg at det har blitt et for høyt fokus på å ikke være en vandrende CV, og jeg blir irritert når jeg møter folk som har latt seg lure» sier artisten og snakker av erfaring.

I tillegg til musikken studerer artisten på Cambridge og jobber med norske Tise, så linjen «Working hard and achieving my goal» stemmer godt.
«Budskapet jeg vil få frem er at ingen eier deg og får lov til å forme deg som person. Det er viktig å ha det gøy og ikke ta livet så seriøst» sier hun.

For blir du ikke mer tilfreds og fornøyd med resultatet når du vet du har hatt det moro på veien dit? Det ser ut til at artisten har gjort nettopp dette og fulgt sine egne råd om å «jobbe hardt og nå målet». For RebMoe har ikke bare sluppet Why Am I Like This, men også laget musikkvideo til sangen sammen med Christian Zervos, som drar opp det humoristiske enda et hakk.

Why Am I Like This ble sluppet via Toothfairy 7.september. Hør resultatet nedenfor.