Foto: Stian Andersen

Det går allerede gjetord om den hemmelige headliner-konserten på Vinjerock i sommer, hvor Highasakite viste frem sin nye livebesetning for første gang og holdt sin første konsert siden høsten 2017. Etter å ha tatt en pause fra turnélivet for å konsentrere seg om å lage ny musikk, annonserer et av landets mest populære liveacts nå at de er klare for å legge ut på veien igjen. Med de nye singlene «Out of Order» og «Elastic State of Mind», som har blitt spilt hyppig på radio gjennom våren og sommeren, er Highasakite tilbake for fullt. Sistnevnte nådde førsteplassen på den offisielle norske radiolista i uke 35 og holder fortsatt topplasseringen i skrivende stund.

De nye singlene har vist en utvikling av Highasakites lydbilde, samtidig som den tar en mer organisk retning enn deres forrige album «Camp Echo» (2016) og det Stargate-produserte sidesporet «5 Million Miles» (2017). Slik minner den samtidig mer om de store og åpne lydbildene Highasakite studerte på det svært kritikerroste albumet «Silent Treatment» fra (2014), som lå på VG- lista i over hundre uker. Samtidig som de har gått noen kvantesteg videre og dyrket sine egne ideer til det fulle.



De siste årene har Highasakite spilt på landets aller største scener og festivaler. «Camp Echo»-turneen varte i halvannet år, og inneholdt blant annet en utsolgt konsert i Oslo Spektrum, headliner-spotter på festivaler som Øya, Bergenfest, UKA i Trondheim og internasjonale festivaler som Glastonbury, Latitude (UK), Hurricane (DE), Roskilde (DK) and Field Day (AUS), samt utsolgte konserter i UK, USA og Australia. Highasakite har blitt kjent for sine fantastiske sceneopptredener med storslåtte produksjoner og innlevelse på scenen, og nå gleder de seg stort til å besøke de største byene i Norge utover våren og møte publikummet sitt igjen med helt nytt materiale og med en ny, storslått og spektakulær liveproduksjon.

Det er med stor glede at Highasakite nå annonserer en ny norgesturné.

Foreløpig turnéliste er som følger:

7.mars Bodø, Stormen
8.mars Tromsø, The Edge
14.mars Bergen, USF Verftet
16.mars Stavanger, DNB Arena
30.mars Oslo Spektrum
6.april Ålesund, Sparebanken Møre Arena
3.august Trondheim, Borggården

BILLETTER I SALG FRA ONSDAG 12. SEPTEMBER KLOKKEN 10:00.