Foto: Connor Vance

Mens han skaper et sound ut fra kjærligheten både til orkesteret og for moderne låtskriving, lener den LA-baserte artisten og produsenten Cyrus Reynolds tungt mot det cinematiske og drastiske. En klassisk skolert komponist (Royal Academy of Music) ble elektronisk lydtekniker (Output, Kanye), og skaper nå sin egen lyd fra velkjente teksturer og tvister dem om til soniske lydlandskaper som holdes sammen av tråder av sammenvevde fortellinger og personlige tekster.

Foraker har han fått med seg selveste S.Carey fra Bon Iver på vokal.S.Carey spiller soloshows i hele Europa fra 16.september, mens Bon Iver starter den europeiske delen av sin turné i oktober.


Cyrus Reynolds;

Foraker er, når alt kommer til alt, et kjærlighetsbrev til min kone, harpist Lara Somogyi, sett gjennom øynene til en gjennomreisende i Denali-regionen i Alaska. Det er et sterkt bånd mellom isbreens hjerte (Foraker) og alt utenfor, og den gjennomreisende kommer stadig tilbake hit for å lete etter noe som egentlig er inni ham.

Når vi spør ham om hvordan S.Carey ble en del av dette prosjektet, svarer Reynolds at en felles venn av dem satte dem i kontakt.

Straks etter at vi hadde fått snakket om prosjektet, spilte Carey inn vokalen og allerede på første forsøk hadde den fanget hele vibben og karakteren som er Foraker. Låten hadde et sted og et hjerte, så kom Sean inn og ga den en puls og et nytt liv

Foraker slippes på Dumont Dumont 14.september.