2019 er det store comebackåret for Madrugada. To konserter i Oslo Spektrum i februar solgte ut på 48 timer, og nylig bekreftet de en europaturnè.

I kveld kan Aftenposten melde at de ikke gir seg med det. Til sommeren blir det flere festivaler både ute og hjemme. Piknik i Parken er den første norske festivalen som har Madrugada på plakaten, som også blir den eneste på østlandet. Madrugada avslutter lørdagen på PiP.

Tidligere i år meldte festivalen at de flytter fra Vigelandsparken til Sofienbergparken på Grünerløkka for å lage festival for enda flere neste år. Den arrangeres fra torsdag 13.juni til lørdag 15.juni 2019.

- De første øvingene har vært fantastiske-. Vi gleder oss enormt til å feire «Industrial Silence» i Oslo spektrum, sa bandet i pressemeldingen i juni.

Madrugada signerte sin første platekontrakt sommeren 1998. September året etter, gikk debutalbumet «Industrial Silence» sensasjonelt rett inn på førsteplass på VG-lista. Albumet er blitt stående som en av norsk rocks virkelig store klassikere.

De neste ti årene ga Madrugada ut ytterligere fire studioalbum, det siste, selvtitulerte, ble påbegynt før gitarist Robert Burås gikk bort i 2007 og ble utgitt i 2008.

På sine ti år som band befant Madrugada seg kontinuerlig i toppsjiktet av norske band, og hadde også en betydelig karriere utenfor Norge. De har mottatt tilsammen fem Spellemannpriser, inkludert «Årets Spellemann», to Alarmpriser, samt en rekke salgstroféer.