Foto: Christian Tunge

Sammen med de skandinaviske eksperimentelle artistene Accrescere, Damien Dubrovnik og The Empire Line, utgjør et bestillingsverk fra det legendariske bandet Ulver programmet på Drone Activity Oslo under Red Bull Music Festival.


Tidligere denne sommeren annonserte vi at Red Bull Music Festival arrangeres i Oslo for første gang fra 11.-13. oktober. Festivalen er en del av en global festivalserie med flere stopp verden rundt, i byer som NYC, Tokyo, Berlin og Sao Paulo. Oslo er eneste nordiske by på turnéen.

Over tre dager i hovedstaden vil 50 artister opptre på 12 shows. Med et svært variert program som inneholder jubileumsfeiringer, improvisasjonskvelder og livepremierer, tar Red Bull Music Festival Oslo byfestivalkonseptet til ukjente farvann i norsk standard.

I dag annonseres endelig artistene som skal opptre på det spennende Drone Activity-konseptet – hvor det presenterer to rom med de mest progressive artistene i krysningen mellom støy, drone, metal og eksperimentell musikk.

Konsertopplevelsen finner sted på Skur 13 – et massivt industrielt lokale på Tjuvholmen i Oslo – og hyller verdens mest intense musikk. Dette er for publikummet som vil føle hvert eneste molekyl i kroppen vibrere, og miste seg selv i en oppslukende blanding av svære lydanlegg, ekstrem og hardtslående musikk og unik venuedesign.


Kvelden ledes av et helt spesielt bestillingsverk fra Ulver, som for øyeblikket jobber med nye lydbilder og et nytt live-oppsett basert på etoset ’Drone Activity’. Oslo-flokken er kjent for å skifte form og uttrykk, og ikke være sky for å utfordre musikalske normer.

Oppstillingen fullføres av Accr?scere, Damien Dubrovnik og The Empire Line. Norske Accr?scere kombinerer svartmetall, ambient, støy og rytmiske elektronikk for å bygge opp og rive ned lydlandskaper, og ta lytteren med på en reise. Den danske duoen Damien Dubrovnik består av Christian Stadsgaard og Loke Rahbek. De er verdenskjent for sine intense og ekspressive liveshows, og kombinerer elementer fra performancekunst og kroppsakustikk i sin kraftige musikk, hvor det harde industrielle møter de poetisk ambiente. The Empire Line er en trio bestående av Jonas Rönnberg (best kjent som Varg), Christian Stadsgaard og støy-artisten Isak Hansen. Med tre veldig distinktive bakgrunner, samles de gjennom The Empire Line for å skape moderne elektronisk musikk med en punk rock-katarsis.

Publikum bør stålsette seg for en intens opplevelse som vil gå løs på alle sansene.