I november 1968 ble millioner av LPer sendt til butikkene verden over i forkant av det som var et hemmelige albumslipp: utgivelsen av The Beatles, bedre kjent som White Album.

Med sitt niende studioalbum tok The Beatles verden med på en helt ny tur med Paul McCartneys utrolige vokal på "Back In USSR" og "Dear Prudence" til George Harrisons tidløse visdom i "While My Guitar Gently Weeps" og for første gang ble Ringo Starr kreditert på et Beatlesalbum som låtskriver med "Don’t Pass Me By".

I 50 år har White Album invitert lyttere til å utforske bredden og ambisjonene på albumet og gledet og inspirert nye generasjoner.

Den 9. november slippes The Beatles hvor albumets 30 spor er mikset av produsent Giles Martin og Sam Okell. Albumet inneholder akustiske demoer og 50 innspillingsopptak, hvor de fleste tidligere ikke har vært utgitt.

“We had left Sgt. Pepper’s band to play in his sunny Elysian Fields and were now striding out in new directions without a map” - sier Paul McCartney om den nye utgivelsen av albumet.

Dette er første gang albumet har blitt remikset og presentert med flere demoer og innspillingsopptak. Albumet følger opp 2017s Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band Anniversary Edition.

Martin og Okell jobbet med et ekspertteam med ingeniører og lydgjenopprettingsspesialister i Abbey Road Studios i London. Martins har hentet alle originale lydopptak direkte fra fire og åtte-sporsserien. Martins nye blanding styres av albumets originale stereomiks produsert av faren, George Martin.