Foto: Johannes Andersen

Et av verdens største band gjennom tidene tar turen tilbake til Norge! Gjør deg klar for en helaften med låter som «Africa», «Hold the Line», og «Rosanna», når legendene i TOTO gjester OverOslo-festivalen 20. juni og Kulåsparken i Sarpsborg 22. juni.

De amerikanske softrock-geniene hadde stor kommersielle suksess med en rekke uforglemmelige hits på 1980-tallet, og har solgt over 40 millioner album. TOTO har sammen og individuelt samarbeidet og spilt med blant andre Michael Jackson, Steely Dan, Santana, Stevie Wonder, Elton John, Miles Davies, Eric Clapton, Quincy Jones og Paul McCartney. De er å høre på over 5000 album, som utgjør en halv billion solgte og over 200 Grammy-nominasjoner. Få andre grupper har vært like toneangivende innen popkulturen som TOTO, og bandet er kjent for å blande sjangere som pop, rock, soul, funk, progrock, hardrock, R&B og jazz.

LES OGSÅ l Toto holdt lekestue på Sentrum Scene

Det er ingen tvil om at TOTO er tilbake på topp! I februar 2018 slapp de plata «40 Trips Around The Sun», i forbindelse med 40-årsjubileet til gruppas selvtitulerte debutalbum. Den inneholdt remastrede klassikere og nye hits, som igjen førte kjernemedlemmer sammen i studio. Albumet debuterte på topp 40 i 8 land. I år har også bandet Weezer hedret TOTO ved å covre klassikerne «Rosanna» og «Africa», noe som fikk masse oppmerksomhet i media og ikke minst 20 millioner streams. Dette gjorde også at mange igjen begynte å høre på originalsporene, som har over 422 millioner streams bare på Spotify. TOTO gjorde også stor suksess med sin egen versjon av Weezer-låta «Hash Pipe». Nylig ble det annonsert at bandet slipper sitt bokssett, «All In», 30. november. Det vil komme i et begrenset opplag, og kan forhåndsbestilles her

På sin «40 Trips Around The Sun Tour» har TOTO spilt for fulle hus i Europa og Nord-Amerika, og stoppet blant annet innom Oslo Spektrum i februar. Dette er gruppas mest omfattende turné på flere år, og nå utvides den til langt inn i 2019. Her snakker vi om et band som ikke bare har påvirket sin generasjon, men musikkelskere i alle aldre. Det er en sann glede å få det legendariske bandet tilbake til Norge!

De norske favorittene No. 4 er support i Sarpsborg.

OverOslo-festivalen på Grefsenkollen går inn i sin niende sesong, og lanserer i dag sine første artister til festivalen i 2019. Tre internasjonale band er klare for torsdag 20 juni;


TOTO
Det amerikanske progrock-bandet med megahits som «Africa», «Rosanna» og «Hold The Line» har fått en ny vår, og fylte Oslo Spektrum til randen da de besøkte byen i februar.
Neste sommer er de tilbake, og Steve Lukather og gjengen hans meldes å være i storform. Dette blir Totos eneste Oslo-konsert i 2019.

PROCLAIMERS
De skotske tvillingbrødrene Craig og Charlie Reid har levert sterke plater siden 80-tallet, men er først og fremst kjent for megahit’en «I’m Gonna Be (500 miles)». Det er over ti år siden forrige Proclaimers-konsert i Norge, så dette blir et etterlengtet gjenhør med oppstemt poprock på bredt, skotsk tungemål.


MANFRED MANNS EARTH BAND
Britiske Manfred Mann slo gjennom med en coverversjon av Bruce Springsteens «Blinded By The Light» i 1977, og har siden hatt hits som «Davy’s On The Road Again» og «Mighty Quinn», den siste en Bob Dylan-cover. Bandet er still going strong, med Manfred himself på keyboard

Billetter i salg mandag 15. oktober kl. 10.00.