I 2017 tok Dumdum Boys et konsertfritt år. Bandet gikk under jorda, og tilbrakte mye tid i studio. Resultatet av dette får vi allerede på fredag når de slipper sitt ellevte studioalbum, «Armer og bein».

Rockelegendene har brukt til sammen tre år på å ferdigstille albumet. For første gang har de hatt med seg produsent Martin Horntveth (Jaga Jazzist) på laget.

«Jeg har vokst opp med Dumdum Boys og er stor fan. Det er en enorm ære å få jobbe med dem. Som tittelen sier, det har vært mye armer og bein, men jeg har sjeldent opplevd så mye gåsehud i en innspillingsprosess.», sier Martin Horntveth.

Gratiskonsert i Oslo

Det er seks år siden bandet ga ut sitt forrige album. For å markere den nye utgivelsen, spiller de gratiskonsert i Prindsens Hage i Oslo. På Facebook skriver bandet:

"Der var katta ute av sekken og plata ute i verden, og det skal feires! Fredag spiller vi like godt hele plata live for første (og sikkert siste) gang. Og dere er invitert, alle sammen! Vi feirer i Prindsens hage i Storgata i Oslo. Dørene åpner kl.18.00, med 18-års grense. Det er gratis inngang og først til mølla. Jepp, det skjer utendørs, men vi lover varme, åpen bar og upåklagelig stemning."

Albumet er trykket opp i 2000 eksemplarer. 666 av disse er på gul vinyl. I 40 av disse er det gjemt et signert trykk av Marco Wagner, som har tegnet coveret.

Dumdum Boys er dypt forankret i den norske folkesjela. Verken prisdryss, salgssuksesser eller lovord fra etablissementet for øvrig har rocket ved bandets fandenivoldskhet.

«Armer og bein» er produsert av Martin Horntveth og Yngve Sætre og slippes på Oh Yeah! Records fredag 19. oktober.