Foto: Jørgen Nordby.

Det er ikke lenge siden vi kunne slippe nyheten om at Pom Poko har gått inn i samme artiststall som blant annet Beach House, Susanne Sundfør, Ezra Furman, Father John Misty og The Flaming Lips, og det er enda kortere tid siden bandet slapp sin første singel på det anerkjente plateselskapet Bella Union.

Singelen "Follow The Lights" ble belønnet med terningkast 6 i Aftenposten, som blant annet sa at låta er "Den feteste rockelåten akkurat nå". Som om ikke det var nok så fulgte selveste The New York times like etter med svært rosende ord.

Nå slipper Pom Poko oppfølgeren til "Follow The Lights" og annonserer samtidig at dato for debutalbumet er satt. Den nye singelen har fått tittelen "My Blood" slippes den 22. oktober, mens debutalbumet "Birtday" har fått slippdato 22. februar 2019. (Også på Bella Union.)

— My Blood ble egentlig først til allerede i 2017, før vi hadde spilt vår tredje konsert, og var i et nyforelska stadium som band. Som mange av våre låter, ble låta til ved at vi skulle jobbe med én låtidé på øving, begynte å spille og tulle om hverandre, og deretter endte opp med en helt annen låt enn vi hadde planlagt", forteller Pom Poko selv om singelen.

LES OGSÅ: l Mest tro på disse i 2018

Ved siden av slippet av "Follow The Lights" har høsten vært travel for Pom Poko, som blant annet har spilt på Reeperbahn Festival (Hamburg), Waves Vienna (Østerrike) og Bastille Sounds (Frankrike).
Etter slippet av "My Blood" venter dessuten Iceland Airwaves (Island) i november.‘BIRTHDAY’ TRACKLISTING:
Theme1
My Blood
Follow The Lights
My Work Is Full Of Art
Blue
Honey
Crazy Energy Night
Birthday
Milk Trust
Daytripper
If U Want Me 2 Stay
Peachy