Foto: Jimmy Hubbard

Det Grammy-vinnende hardrockbandet Mastodon legger ut på en massiv Europa-turné i begynnelsen av 2019! Med seg har de ingen ringere enn norske Kvelertak og amerikanske Mutoid Man, i tillegg er Scott Kelly fra Neurosis med på deler av turneen og til Norge. Kraftpakken inntar Oslo Spektrum 3. februar.

Et av de mest innflytelsesrike og respekterte hardrockbandene gjennom tidene fortsetter å utvikle seg musikalsk, og har som resultat av dette skapt sin helt egen sjanger. Med sitt kritikerroste album «Emperor Of Sand» fra 2017, vant Atlanta-kvartetten sin første Grammy for ‘Best Metal Performance’ med låta «Sultan’s Curse». Dette etter å ha vært nominert hele 5 ganger tidligere, inkludert i kategorien ‘Best Rock Album’ med «Emperor Of Sand» samme år.Albumet havnet også på førsteplass på Metal Hammers ‘Top 100 Albums Of The Year’, og bandet hentet hjem prisen som ‘Best Live Band’ under 2017 Metal Hammer Golden Gods. «Emperor of Sand» var en suksess både blant kritikere og fans. Ikke bare var det gruppas tredje album på rad som seilte inn på topp 10 på Billboard Top 200, men det debuterte også som nummer 1 på Billboard Rock chart og Physical album chart, og gikk rett inn på 6. plass på listene her til lands.

Foto: Stian AndersenNorske Kvelertak trenger vel knapt noen introduksjon. De er en av de virkelig store norske internasjonale rockesuksessene, og har ofte blitt definert som et av landets mest hardtarbeidende rockeband! I tillegg til Mastodon har de turnért verden over med storheter som Metallica og Gojira, samt varmet opp for Foo Fighters, Iron Maiden og Kiss! Med ny vokalist gleder vi oss til å se bandet på hjemmebane!

— Etter å ha turnert både USA og Australia med Mastodon tidligere, er det utrolig kult å endelig få spille over hele Europas sammen. Blir spesielt gøy å innta Oslo Spektrum sammen i februar. Vi gleder oss stort!” Sier Kvelertak til Musikknyheter.no

Mastodon har solgt ut Sentrum Scene flere ganger tidligere, og denne gangen er det altså Oslo Spektrum som står for tur. Med Kvelertak, Mutoid Man og Scott Kelly på laget, er det ingen tvil om at dette blir en kveld å få med seg!Til minne om bandets tidligere manager Nick John, som gikk bort tidligere i år etter å ha kjempet mot bukspyttkjertelkreft, vil det bli donert penger til en av følgende organisasjoner: The TJ Martel Foundation, Hirshberg Foundation for Pancreatic Cancer Research eller Pancreatic Cancer Action Network. Mer informasjon finner du her: www.mastodonrocks.com

Billetter i salg fredag 26. oktober kl. 11.00.