En av hiphopens superstjerner, Travis Scott, er klar for Roskilde Festival 2019 og den Orange scene. I dag slapp festivalen de første 12 artistene, og Travis Scott får selskap av metal-legendene Testament, indie-favoritten Julia Holter, den finske pop-kometen Alma og r&b-åpenbaringen Tirzah. Billettsalget starter 30. oktober.

Travis Scott er en av de største hiphop-artistene i sin generasjon, og han står bak en av årets beste utgivelser, Astroworld. Albumet toppet Billboard-listene og åpnet opp for samarbeid med artister som The Weeknd, Drake, Kanye West, Tame Impala og Thundercat for å nevne noen.

- Travis Scott er en av de beste liveartistene i moderne hiphop og det blir fantastisk å se ham på vår ikoniske Orange scene. Jeg er sikker på at han kommer til å begeistre festivalpublikummet vårt med en hiphop-opplevelse helt utenom det vanlige, sier Anders Wahrén, bookingansvarlig på Roskilde Festival.
Fremtidens popartister og metal-legender

I alt kommer rundt 180 artister å spille på Roskilde Festival 2019 og dagens artistslipp lover alt fra pop, metal og rock til trance og elektronika. R&B-artisten Tirzah fikk i år sitt gjennombrudd med debutalbumet Devotion, og spilte faktisk på den Orange scene i 2016 som en del av The Syrian Orchestra og Damon Albarn.

Blant dagens slipp finner vi også det finske stjerneskuddet Alma, drømmepop fra Julia Holter, aggressiv trash-metal fra Testament og eksplosiv afro-karibisk trance fra Ghetto Kumbé. Fans av elektronisk musikk bør også notere seg både Blawan og Rival Consoles.


Disse artistene ble offentliggjort i dag:


Travis Scott (US)

Scarlet Pleasure (DK)

Testament (US)

Alma (FI)

Blawan (UK)

Ghetto Kumbé (CO)

Full of Hell & The Body (US) (to konserter)

Julia Holter (US)

Nicola Cruz (EC)

Parquet Courts (bildet) (US)

Rival Consoles (UK)

Tirzah (UK)


Roskilde Festival 2019 arrangeres 29. juni til 6. juli.