Bon Iver besøker Bergenfest som eneste festival i Norge i 2019! Bon Iver er headliner er onsdag 12. juni - dagspass legges for salg torsdag 1.11 kl. 10!

Bon Iver definerte lyden av 2000-tallets indiefolk med For Emma, Forever Ago. Ti år etter står albumet tilbake som et av de mest ikoniske etter årtusenskiftet. Etter For Emma...har Bon Iver og Justin Vernon bygget bro mellom folkpop, elektronisk musikk og RnB, og blant annet samarbeidet med Kaye West, James Blake og Peter Gabriel. Vernon har også hatt et sidesprang med prosjektet Volcano Choir.

I kveld spiller bandet for et smekk utsolgt Oslo Spektrum. Det blir deres siste konsert her til lands før de spiller på Bergenfest.

I september 2016 ga Bon Iver ut sitt tredje album, «22, A Million», og har turnert med det siden. Albumet fikk overveldende positiv mottakelse, også her til lands.

Dette skrev vår anmelder Lasse Danielsen om albumet da det kom ut:

Bon Iver er det musikalske fartøyet til 35-årige Justin Vernon fra Wisconsin. Denne særs enigmatiske musikeren har sluppet musikk i snart 20 år under en del forskjellige navn, men gjorde seg først internasjonalt bemerket med Bon Iver og debutalbumet For Emma, Forever Ago. Denne skiva er så til de grader myteomspunnet, og den gjorde rent bord på årsbeste-kåringene da den kom ut i 2007. Etter sigende skal den ha blitt spilt inn av Justin på en avsidesliggende hytte uten verken strøm eller toalettfunksjon, og disse ryktene bruker han ikke så veldig mye energi på å motbevise. Den melankolske folkmusikken med den utrolige falsetten og den ukonvensjonelle låtskrivingen var et friskt pust inn i en ellers stagnert sjanger, og den er regnet som en moderne klassiker. Den selvtitulerte oppfølgeren Bon Iver som kom i 2011 gjorde det også skarpt blant både kritikere og publikum, og selv om den ikke var like nyskapende som debuten, så var det en ny og mer avansert side han fikk vist frem.

Alt i alt, et meget interessant album fra en meget interessant personlighet. Dette er høst i musikalsk form, og denne kommer til å dominere det neste halvåret i ørene mine.

Les hele anmeldelsen her


www.bergenfest.no