Foto: Terje Dokken

I forrige uke kunne Roskilde Festival offentliggjøre de første 12 artistene, blant annet Travis Scott, Julia Holter, Tirzah og Testament. Nå kan publikum også glede seg til legendene i The Cure og deres udødelige klassikere som Just Like Heaven, Friday I’m in Love, In Between Days, A Forest og Lullaby.

- The Cure er på alle måter det opplagte bandet til å avslutte neste års festival. Deres innholdsrike katalog av hits og høyt elskede klassikere fra de siste 40 årene og deres tette forhold til festivalens publikum vil være med på å skape en helt unik og rørende stemning. De har til og med selv bedt om å få lov til å spille årets siste konsert på Orange Scene og vi tvilte ikke et sekund. Her vil de kunne levere en ekstraordinært og uforglemmelig maratonkonsert, sier Anders Wahrén, bookingansvarlig på Roskilde Festival.

LES OGSÅ: Anmeldelse av The Cure i Oslo Spektrum

The Cure feiret nylig 40-årsjubileum, og har opp gjennom årene utviklet et sterkt bånd til den danske non-profit festivalen og dets festivalpublikum. Da forespørselen kom var det ingen tvil om at den legendariske gruppen skulle få avslutte den 49. utgave av Roskilde Festival på den ikoniske Orange scene, natt til søndag.Allerede i 1985 spilte The Cure på Roskilde Festival for første gang og sommerens konsert blir 6. gang at Robert Smith og gjengen drar oss inn i deres fenomenale blanding av hjemsøkende weltschmerz og ekstatiske pop-refrenger på den Orange scene.

Ikoniske forbilder i 40 år
The Cure ble dannet i London-forstaden Crawley for over 40 år siden. Med den evig karismatiske Robert Smith i front – godt gjenkjennelig med sin blodrøde leppestift, tykk eyeliner og det spindelvev-lignende håret – har gruppen i lang tid etablert seg som ikoniske forbilder for fans av melankolsk og alternativ pop.

Blant deres 13 studioalbum finner man mørke mesterverk som Pornography og Disintegration, begge album er anerkjent som noen av de beste noensinne. I løpet av årene har de gitt ut over 30 hitsingler som The Lovecats, Just Like Heaven, Close to Me, Friday I’m in Love og Lullaby og solgt over 30 millioner plater.

Billettsalget for Nord-Europas største festival er nå i gang.

Roskilde Festival 2019 arrangeres 29. juni til 6. juli.