Foto: Simen Skari

Indiehuene i Spielbergs kommer med ny musikk, og singelen «4AM» er andre smakebit fra det kommende debutalbumet.

Hvis man fulgte litt med i musikkverdenen før sommeren, så var det ikke vanskelig å få med seg navnet Spielbergs. De var plutselig nummer én på bloggen «Hype Machine», og fikk omtale i blant annet Stereogum, NME, Clash Magazine, Musikknyheter.no, Line of Best Fit, DIY, The 405 og mange, mange flere.

Nå følger de endelig opp singelen «Distant Star», den første singelen fra albumet, og EP-en med samme navn, som ble sluppet på det britiske selskapet By The Time It Gets Dark i forbindelse at de signerte platekontrakt med dem tidligere i år, den uimotståelige låta «4AM». Det er en svært personlig låt fra bandet, som de selv sier dette om:

«Låta handler om hvordan vanskelige og destruktive opplevelser, både selvforskyldte og påtvungne, kan jule deg opp og redusere deg til et skall av det glade barnet du en gang var. Hvor lett det er å havne i en nedadgående spiral der du skylder på deg selv og alle andre, helt til du kommer til et punkt der du ikke lenger klarer å føle glede over noen ting. Du vet at du aldri kommer til å bli den du engang var. Så hvorfor ikke bare gi opp?»Det ambisiøse debutalbumet til Spielbergs, «This Is Not the End», kommer neste år, og er en oppsummering av gutta i bandet sine erfaringer som musikere i Oslos indiemiljø gjennom de siste femten åra.

Singelen er som resten av albumet spilt inn sammen med Tord Øverland Knudsen, bassist i The Wombats og en del av Imitating Aeroplanes, og Marius Drogsås Hagen, den andre delen i Imitating Aeroplanes og tidligere frontfigur i Team Me. Albumet mikses av Andreas Westhagen, kjent fra bl.a. Eye Emma Jedi og Carnival Kids.

«Vi har ventet ekstra lenge på å gi ut denne låta nå, siden vi signerte internasjonal platekontrakt rett etter at vi ga ut førstesingelen. Vi er selvfølgelig strålende fornøyde med å ha By the Time It Gets Dark i ryggen, og nå er vi endelig klare til å slippe løs «4 AM» til folket. Samtidig drar vi ut på turné på nyåret, som også blir helt rått. Håper å se så mange som mulig av dere rundt om, sier bandet til Musikknyheter.no

Turnè:

03/11/18 Kristiansand @ Sørveiv 2018
31/01/19 Røros @ Ungdommens Hus
01/02/19 Trondheim @ Trondheim Calling 2019
09/02/19 Oslo @ Revolver

11/02/19 Manchester @ Jimmy’s
12/02/19 Glasgow @ The Attic
13/02/19 Newcastle @ Think Tank
14/02/19 Birmingham @ Sunflower Lounge
15/02/19 London @ Shacklewell Arms

02/03/19 Larvik @ Bølgen Kulturhus
21/03/19 Stavanger @ Tou Scene
22/03/19 Bergen @ Landmark
29/03/19 Tromsø @ Bastard