Foto: Terje Dokken

The Cure avslutter første dag under Øyafestivalen neste sommer, skriver Aftenposten. Robert Smith & Co har for vane å spille konserter på rundt tre timer, men må nok belage seg på å kutte litt ned når de kommer til Tøyenparken 7. august. Mye tyder på at de legendariske britene fra West Sussex kommer til å spille den lengste konserten i Øyafestivalens historie.


Allerede for over 5 år siden fikk vi vite at Øya er en festival The Cures Robert Smith har hatt et ønske om å spille på. I 2019 skal altså både han og vi få et ønske oppfylt. Dette blir første gang bandet spiller festival i Norge, og det blir den største konserten de har gjort her, melder Øya i sin pressemelding.

– For meg er dette helt sinnssykt. Jeg har vært fan siden jeg var 14–15 år og kan nesten ikke tro at det er sant. Vi har prøvd å få dem hit i fryktelig mange år, sier bookingsjef Claes Olsen til Aftenposten

The Cure ble dannet i London-forstaden Crawley for over 40 år siden. Med den evig karismatiske Robert Smith i front – godt gjenkjennelig med sin blodrøde leppestift, tykk eyeliner og det spindelvev-lignende håret – har gruppen i lang tid etablert seg som ikoniske forbilder for fans av melankolsk og alternativ pop.

LES OGSÅ: Anmeldelse av The Cure i Oslo Spektrum

Blant deres 13 studioalbum finner man mørke mesterverk som Pornography og Disintegration, begge album er anerkjent som noen av de beste noensinne. I løpet av årene har de gitt ut over 30 hitsingler som The Lovecats, Just Like Heaven, Close to Me, Friday I’m in Love og Lullaby og solgt over 30 millioner plater.The Cure ble også bekreftet til Roskilde tidligere i uka.


Her er første slipp til Øya 2019