Anders Møller-Stray, kjent under artistnavnet iamstray, slapp for få dager siden sitt første soloalbum, Faith and Anxiety. Noen av låtene er slippet som singler i forkant, deriblant nydelige With you. Han har tidligere spilt bass i Rødtvet Rockeband, og er kanskje kjent for lyttere av Radio Nova og Stjernepose på NRK P13. Han er inspirert av britisk indie fra 80- og særlig 90-tallet, men setter det hele inn i en oppdatert pakke. Tekst og melodi er like viktig for iamstray, og han sier selv at hovedårsaken til at solodebuten kommer så sent er at det tok ham så mange år å klare å lage tekster han er nogenlunde fornøyd med. "Heldigvis kom den likevel med god margin til 40-årskrisa".

Faith and Anxiety startet som et nedstrippet akustisk soloprosjekt, som så gradvis vokste seg større. Av de 12 låtene som til slutt ble med, er halvparten spilt med fullt band. iamstray forteller oss at "Det musikalske mangfoldet går hånd i hånd med det tekstlige, men ofte med motsatt fortegn. Her er tilnærmet dansbare låter om fryktkultur og jordas undergang, og mollstemte ballader om at livet likevel kan gi mening og glede". iamstray jobber med ungdom, i perioder særlig som samtalepartner med de som sliter. Mange av låtene har blitt til i møte med disse unge menneskenes fortellinger, og deres resonans i artistens egen bakgrunn, samt inntrykk fra en verden som oppleves stadig mer fragmentert og truende.

iamstray trekker selv fram sangene The one you remember, My fear og Apathy som særlig viktige. Hele albumet ligger ute i sin helhet på Spotify, og kan strømmes der.