Foto: Jørgen Nordby

15 nye artister til live-programmet Sammen med konferanseslippet har vi fått på plass 16 nye artister på live-programmet. Pom Poko (bildet), Amanda Tenfjord, dePresno og Konradsen sparket i gang karrierene sine på by:Larm for et par år siden, så vi er veldig stolte for å få de tilbake i 2019. Videre har vi flere norske nykommere vi håper å se mer av fremover, og kan dermed dele at Urørt-vinner Girl in Red, Iris, Otha, TØFL, Moyka, Heave Blood and Die og Larsiveli vil spille hos oss i vinter. Fra utlandet får vi gleden av å gi Black MIDI (UK), Off the Meds (SE), ViVii (SE) og Westerman (UK) en norsk scene å vise seg frem på, skriver bylarm.

Are We the Robots? Årets konferansetema.

Hvordan kan vi mestre teknologien og dataene for å maksimere synlighet og inntekter? Er det digitale fokuset sunt for musikken, musikere og lyttere, eller er det fare for å gjøre musikken mindre human? Lever vi i den beste musikalske epoken noen sinne, eller har musikkopplevelsen blitt degradert til beste for musikkbedriftene og mellommenn? Disse spørsmålene er noe av det som vil diskuteres under by:Larms konferanse i 2019 med det gjennomgående temaet Are We the Robots?. Vi ønsker å se nærmere på denne radikale utviklingen fra ulike perspektiv i vår informative og underholdende miks av Q&As, panelsamtaler, seminarer og workshops.

Tre sesjoner lagt til i konferanseprogrammet.

Vi har allerede bekreftet at James Lavelle fra superlabelet Mo’Wax kommer, og kan nå annonsere at musikkskribenten David Stubbs, produsenten Marta Salogni og Chris Swanson fra Secretly Canadian også vil ta plass i konferanseprogrammet. På by:Larm vil Stubbs diskutere de sterke musikalske øyeblikkene som oppstår når mennesker er fanget i maskinen eller når datamaskiner prøver å være menneskelige, og spekulerer på hva automatisering og algoritmer vil gjøre for musikk i fremtiden. Vi er også glade for å ønske Marta Salogni velkommen til by:Larm. Hun kan skryte på seg å ha jobbet med Frank Ocean, Bjørk, M.I.A, The xx m.fl, så vi gleder oss stort til å høre henne dele sine erfaringer og studiohemmeligheter. Vi vil også få ta del i Chris Swansons lange erfaring og store entusiasme for musikk. Han kommer til å dele sine tips rundt hvordan man kan nå ulike lyttermålgrupper gjennom ulike kanaler, i tillegg til å dele sine tanker om hvordan man finner «the right fit for the right money» i sync-verden, melder festivalen i pressemeldingen.