Etter å ha toppet den norske radiolisten i tre uker på rad med «Elastic State of Mind», og vært listet med singlene «Out of Order» og «I Call Bullshit» - slipper Highasakite i dag nydelige «Mexico».

Samtidig annonserer Highasakite at de slipper sitt fjerde album, «Uranium Heart» 1. februar 2019 og at albumcoveret er laget av kunstneren Eric Ferguson, bedre kjent som Fergemanden.Med de nye singlene «Out of Order» og «Elastic State of Mind», «I Call Bullshit», er Highasakite tilbake for fullt. Når de slipper «Mexico» er det med nok et spennende pek mot hva vi kan forvente oss av deres fjerde album, «Uranium Heart» som slippes 1. februar 2019. Med tidligere album som «Camp Echo» (2016) og «Silent Treatment» i 2014, har Highasakite allerede bevist at de mestrer albumformatet. Sistnevnte lå på VG- lista i over hundre uker, noe som den gang slo alle rekorder.

«Mexico» er den siste låta som ble skrevet til «Uranium Heart». Låtskriver Ingrid Helene Håvik forteller at låta var den første hun skrev etter at hun fikk barn.

- Jeg følte at jeg var fri til å skrive det jeg ville, for plata var nesten ferdig uansett. Så jeg hadde ikke noe press på meg. Vi syntes «Mexico» ble så bra at vi bare måtte rydde plass til den på albumet som kommer i 2019. Det ble for lenge å vente til neste album etter det igjen, sier hun.

Når Highasakite slipper «Uranium Heart» i 2019 er det med fortsatt med Ingrid Helene Håvik som låtskriver, men denne gangen er det Trond Bersu som har produsert albumet.

- Vi begynte å spille inn denne plata allerede i begynnelsen av 2017. Låtskrivingen min pågår kontinuerlig, og noen av låtene er mange år gamle, andre er helt nye, forteller Ingrid Helene Håvik.

Highasakite forteller at arbeidet med «Uranium Heart» var møysommelig, og ikke uten press.

- Det har vært en lang prosess med å finne tilbake til låter jeg virkelig var fornøyd med, og skrive nye låter uten et ønske om å tilfredstille alle kriterier man trenger for å lage et godt pop-album. Men heller skrive fritt uten andres ønsker liggende i bakhodet. Å følge smaken sin er krevende. Spesielt når så mange forholder seg til musikk som en slags bestillingsvare.

Det går gjetord om den hemmelige headliner-konserten på Vinjerock i sommer, hvor Highasakite viste frem sin nye livebesetning for første gang og holdt sin første konsert siden høsten 2017. Etter å ha tatt en pause fra turnélivet for å konsentrere seg om å lage ny musikk, annonserte en av landets mest populære liveacts nylig at de er klare for å legge ut på veien igjen, og Highasakite legger ut på en omfattende Norges- og Europaturné våren 2019.

Foreløpig turnéliste:
28. februar - London, Heaven
1. mars - Manchester, Band On The Wall
2. mars – Dublin, Whelan´s
7. mars - Bodø, Stormen
8. mars - Tromsø, The Edge
14. mars - Bergen, USF Verftet
15. mars - Bergen, USF Verftet
16. mars - Stavanger, DNB Arena
19. mars - København, Studio 2
21. mars - Stockholm, Kägelbanan
22. mars - Gøteborg, Pustervik
30. mars - Oslo Spektrum
6. april - Ålesund, Sparebanken Møre Arena
8. april - Hamburg, Uebel & Gefärlich
9. april - Køln, YUCA
11. april - Utrecht, Helling
12. april - Paris, Point Ephémère
14. april - Zürich, Plaza
16. april - München, Kranhalle
17. april - Berlin, Musik & Frieden
3. august - Trondheim, Borggården