Foto: Grethe Nygaard

I september ga Janove ut en syv spors EP ved navn ”Spindelvevriff” bestående av gamle og nye låter alene på piano, gitar eller orgel. En av de nye låtene er singelen ”Bak En Sky Heim” med hans mest personlige tekst så langt i karrieren. Den handler om å hylle ungdommen med utgangspunkt i hans nitten år gamle sønn spesielt. Låten har fått fantastisk respons fra Janoves publikum og etter mye radiospilling og flere tv-opptredener kom det mange nye til som oppdaget «Bak En Sky Heim» og resten av Janoves solomateriale.



Denne høstens releasturné ble raskt utsolgt og den personlige, neddempete og teatralske versjonen av Janove sin musikk fikk strålende kritikker i media. Etterspørselen fra arrangører har gjort at det allerede har satt sammen en ekstraturné til høsten 2019.

— Jeg er utrolig glad for å ha kommet i gang med denne delen av å være låtskriver, hvor jeg selv kan være musiker og fremføre kjerneversjonen av mine låter til et såpass stort og lyttende publikum. Årets høstturné gikk over all forventning og har virkelig vært inspirerende for meg på flere plan. Det føles godt å kunne sitte ned og prate direkte og ærlig med mitt publikum og bare være meg selv, uten noe mer hjelp enn litt scenografi og et par teatertriks på scenen. Det er en drøm som går i oppfyllelse å kunne se frem til å gjenta denne turnèen allerede neste år. Så velkommen tilbake, alle dere som besøkte oss i år, og velkommen etter til de som ikke fikk det med seg, sier Janove om den kommende turnèen.

Vi ba Janove sette opp en topp 5-liste med favoritter fra denne høsten, og vi fikk en nydelig miks av både nytt og gammelt.

1. Big Red Machine - Gratitude

— Endelig et album som er nytt, plukker triks fra både moderne og gamle produksjoner og som kan gå på repeat. I hvert fall i min stue.



2. Radiohead - Glass Eyes

— Et av mine all time favorittband som alltid pusher grenser og som alltid lager album som er helhetlige og mye mer interessante enn det en singel kan være.



3. Lorde - Ribs

— Et helt utrolig talent for moderne, minimalistisk, supercatchy, easy listening pop. Det morsomme er at låtene lett fungerer alene på en gitar eller piano. Kvalitetslåtskriving som fundament altså. Er hun 19 år? Jeezus!



4. Billie Holiday - You Go To My Head

— Fikk behov for å nevne en annen eldre klassiker fra en kategori som jeg elsker. Sammen med Marlene Dietrich, Edith Piaf og Frank Sinatra tar Billie Holiday deg med tilbake og får deg til å savne tider du ikke en gang var en del av. Magisk.



5. St Germain - Rose Rouge

— Denne får det alltid til å krible litt med sin blanding av jazz, blues og totusentalls klubbmusikk. Platene er litt daterte, men hva gjør det. De satte spor og ga oss mange festlige minner fra sene netter på byn. Gøy å mimre litt mens maten putrer og vinen åpnes.



Her er turnédatoene:

11. Oktober - Bryne - Storstova
12. Oktober - Stord - Stord Kulturhus
18. Oktober - Larvik - Bølgen Kulturhus
19. Oktober - Kristiansand - Caledonien Hall
24. Oktober - Drammen - Drammen Teater
25. Oktober - Hamar - Hamar Kulturhus
26. Oktober - Trondheim - Byscenen
30. Oktober - Ulsteinvik -Sjøborg Kulturhus
31. Oktober - Førde - Førdehuset
1. November - Bergen - Håkonshallen
2. November - Haugesund - Festiviteten
9. November - Stavanger - Konserthuset

Dato for en helt spesiell oslokonsert lanseres 23. januar

Følg Janove på Facebook