Foto: Julien Alary

Våren 2019 slipper Bigbang sitt første album siden 2013 og til sommeren varmer de opp turnebussen for alvor etter noen rolige år.

Flere norske festivaler står for tur i 2019 og i dag ble OVER OSLO offentliggjort. Bigbang blir å se der 21. Juni!

Bigbang og kaptein Øystein Greni har vært en del av den norske folkesjela lenge og det er en fantastisk imponerende merittliste de har bak seg. Klassikeren “Girl in Oslo” klatret til nr. 3 på VG-lista allerede i år 2000 og siden 2003 har samtlige 6 albumutgivelser gått helt til topps. Bigbang blir ofte med rette kalt et av landets beste liveband, og det er i møtet med publikum at trioen virkelig er i sitt ess. Det finnes ikke mange band som har slått gjennom for alvor med et dobbelt livealbum slik Bigbang gjorde med storselgeren “Radio Radio TV Sleep” i 2003, og båndet med publikum har bare blitt sterkere etterhvert som låtkatalogen har vokst til å romme stadig flere livefavoritter.

Når Bigbang nå slipper nytt materiale og kjører igang maskineriet for fullt 6 år etter “The Oslo Bowl”, er det all grunn til å tro at vi får oppleve et band som ikke sparer på kruttet når de drar ut for å presentere gamle og nye hits.

Første smakebit på nytt Bigbang materiale kommer tidlig 2019 og viser et band i absolutt toppform med den superfengende rockeren og singelen «Glory Chord», skriver plateselskapet i pressemeldingen.

— Glory Chord er en 3 minutters Knausgård om min skateboardkarriere som via slem kirurgi ble til musikk, sier Øystein Greni.

«Glory Chord» slippes 11. januar 2019 på Petroleum Records.