Håkan Hellströms annonserte pause er endelig over! Den svenske favoritten slipper nytt album bare to uker! ”Illusioner” kommer 14. desember. «Vänta tills våren» er første singel som er ute nå.





Det er 18 år siden første kapittel i denne bemerkelsesverdige fortellingen: 26 år gamle Håkan Hellström entrer svensk musikkliv som lyn fra skyfri himmel med Känn ingen sorg for mig Göteborg – et album som skal bli en bauta i svensk popmusikk. Dette er et av de sjeldne albumene hvor hver låt er en hit; hver tekst og hver melodi brenner seg fast hos lytteren.
Men slike album er ikke sjelden vare når det kommer til Håkan. Hans musikalitet og poetiske teft gjør at materialet alltid er storslagent, rørende og umiskjennelig signert nettopp ham. Denne signaturen består av lekne melodiganger på strengeinstrumenter, blåsere og vokalharmonier; trommer som slekter på ungdommelig rastløshet – og en stemme som gir alt.

Hellström beskriver et turbulent følelsesliv og et følelsesladd hverdagsliv som alle og enhver kan kjenne igjen. Dette formidler han med en musikalitet som rører, fenger og skaper et delt rom av følelser mellom lytter og artist. Slik fyller han stadioner med tusenvis av mennesker som simultant danser med hendene over hodet og smiler med våte øyne.