Foto: De Marvells av Julia Naglestad

Som en av Oslos viktigste juletradisjoner serverer Last Train fest og stappa sjappe hver dag i romjula. Billettsalg fra 21.00 hver dag, samtidig som døra åpner.

Her er årets program:

ONS 26/12 – Execration 150,-
DJ Morten Thøring (Til Dovre Faller)

Execration har holdt på i rundt 13 år og har brukt tiden godt. Bandet har sluppet flere utgivelser, og vant Spellemannprisen i 2015 i kategorien beste metalalbum. Bandet har høstet svært gode tilbakemeldinger og anmeldelser fra blant annet Metal Hammer, Decibel, Scream Magazine, og er nå signert på det legendariske amerikanske plateselskapet Metal Blade, som gav ut deres siste album Return to the Void i 2017. Etter Europa-turnè tidligere i år, er Execration endelig tilbake på scenen i hjembyen Oslo for å røske løs ribbefettet!

Execrations eksperimentelle death-metal henter inspirasjon fra mange forskjellige stilarter og er et hardtslående og særegent sonisk angrep fra det hinsidige.


TORS 27/12 – De Marvells 150,-
De Marvells beveger seg i mange sjangere, selv klarer de ikke å sette pekepinn på eksakt hva de spiller, men rock'n’roll er det uten tvil. Med en vokalist i front som en ung kvinnelig Iggy Pop, drar hun deg inn i et rått 60-talls lydbilde. Resten av bandet tilføyer en dynamikk som på mange måter føles ut som et tidlig Led Zepp/MC5. Med groove og råskap på alle partier og en sugerende bass som følger de pågående trommene. Gitaren legger seg som et eget lim over det hele med en tung og psykedelisk tone. Energien til alle får dette til å bli en konsert du ikke vil gå glipp av.FRE 28/12 – Bladfyk julekro: Audun Vinger med venner 150,-
Tradisjon schmadisjon — det blir selvfølgelig julekro på Last Train denne romjulen også. På en fredagskveld også, intet mindre. Her er det rom for hygge og ettertanke, snitt og det som verre er.

Opplesning av Kari Slaatsveen
Now's The Time
Skikkelig jazztrio med Vidar Johansen (sax), Per Zanussi (kontrabass),
Ståle Liavik Solberg (trommer)
DJ Audun Vinger
+TBA

Vert og DJ for kvelden, Audun Vinger, spiller soul, jazz og psykedelisk rock over anlegget, og tar imot musikkønsker, så sant det dreier seg om Rotary Connections julealbum «Peace», utgitt på Cadet Concept i 1968. Vinger har tidligere vært medredaktør for en bok om Last Train og har arrangert veldig mange kvelder her inne på bruket, så han vet sannsynligvis hva som gjelder på Oslos eneste bar.


LØR 29/12 – Turbonecro 150,-
DJs: Toft og/eller Prangerød... hvem kan egentlig være sikker?

Turbonecro er ikke noe hyllestband, men har som navnet antyder utspring i deathpunk-bandet/rock'n'roll-maskinen Turbonegro. Gitarist Vegard H startet nemlig Turboneger i 1988, og Carlos C var første trommisen. De har med seg den lengstoverlevende bassisten Bengt C og vokalist Harald F. Sammen spiller de pre-apokalyptisk materiale blandet med seige, iltre og møkkete låter fra rockens ymse avkroker. Bandet har bestemt seg for å gjøre kun 5 spillejobber og bare på steder de selv liker, så det blir en sjelden aften på Last Train i romjulen. Bare så dere vet det.


SØN 30/12 – Daniel Kvammen 150,-
DJ Tord Krogtoft

Daniel Kvammen har virkelig satt Geilo på kartet med sine underfundige og superfengende låter de siste årene. Fra det trippel Spellmann-nominerte debutalbumet "Fremad i alle retninga" har det meste gått oppover for unge Kvammen.

Kvelden før nyttårsaften kommer Daniel til Last Train, hvor publikum får oppleve klassikere som "Du fortenar ein som meg», «Me dansar ikkje for moro skyld» og «Om du vil ei gong til» i en intim setting, direkte fra mannen som skrev dem.