Foto: Travis Shinn


Fra Nirvana til The Strokes har Pixies vært med på inspirere en hel generasjon med rock. Med fjorårets 30-årsjubileum av Surfer Rosa og årets 30-årsjubileum av Doolittle, er Pixies nå klare for å vise at de fortsatt har det med sitt syvende studioalbum som slippes i september.

Selv om albumets tittel ikke har blitt annonsert enda, er det et par ting vi vet. Bandet består av den samme besetningen som 2016s Head Carrier med Black Francis (vokal og gitar), Joey Santiago (gitar), Paz Lenchantin (bass) og David Lovering (trommer). Bandet er fortsatt uten tidligere Pixies-bassist Kim Deal, som vil være til skuffelse for mange veteranfans.

Allikevel ser det ut som Pixies vet hva de driver med og har nok en overraskelse på lur. “Imagine that you’re a member of a rock band. A band so influential that your work created a whole NEW GENRE. A genre which defined contemporary music for an ENTIRE GENERATION of listeners.” Slik lyder starten på traileren til Pixies’ nye tolv-episoders podcast “Past is Prologue”, som slipper første episode 27. juni.

«Every episode will document the band’s new music, from its earliest stages through to completion, giving fans the opportunity to witness the evolution of the tracks”. Dette blir derfor en ypperlig smakebit på hva vi kan vente oss fra Pixies’ nye album og et spesielt innsyn i hvordan bandet fungerer på innsiden.

I mellomtiden begir de seg ut på USA-turné med Weezer, men det er så langt ikke annonsert om de tar turen mot Norge og Europa til sommeren.