Foto: Paal Audestad

BRYLARM er en årlig gratisfestival som avholdes i Oslo under musikkfestivalen by:Larm. BRYLARM ble initiert i 2014 av rockebandet Oslo Ess, som ønsket å sette søkelys på det arbeidet Erlik-stiftelsen og gatemagasinet =Oslo gjør, samt skape en sosial og musikalsk møteplass mellom =Oslo-selgerne og publikum.

I tillegg til minikonserter og diktopplesning fra gatemagasinselgerne, har en mengde etablerte artister stilt opp gratis med glede. I år skjer BRYLARM for sjette gang, og for andre år på rad i Kulturkirken Jakob, et sted vi i fjor opplevde var den perfekte rammen rundt møtet mellom gatas folk og byens andre borgere.

På scenen, som i salen, blir det en god blanding av artister og band. I tillegg til bidragene fra =Oslo-selgerne, stiller denne fantastiske gjengen mennesker opp i kirkerommet, for selgerne, Stiftelsen Erlik og alle dere som møter opp:

OSLO ESS
Initiativtakerne og medarrangørene av BRYLARM Oslo Ess spiller på BRYLARM for sjette år på rad. De innleder det hele, tradisjonen tro, med akustiske versjoner av sine kjente og kjære låter. Uten Oslo Ess, intet BRYLARM.

ISÁK
ISÁK er resultatet av møtet mellom vokalist Ella Marie Hætta Isaksen – vinner av høstens utgave av “Stjernekamp”, og elektronika-produsent Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats). Trioen har også med seg trommeslager Aleksander Kostopoulos.
ISÁK representerer en ny måte å høre samisk musikk på, men er samtidig en av Norges mest lovende elektroniske band. Måten de plasserer joiken inn i et urbant elektronisk landskap, med tekster på både engelsk og samisk, gjør dem unike, og uimotståelige.

PELICAT
Pelicat er en Oslo-basert kvartett som spiller klassisk, tidløs gitarbasert pop. Etter noen år med en rekke utmerkede singler og en EP, pakket bandet endelig ut utstyret og dro ut til en hytte ved Oslofjorden for å spille inn sitt debutalbum i fjor.
Bandet har kjærligheten til, og forståelsen av, klassisk låtskriving i blodet. Referanser i dagens musikk er artister som Marc DeMarco, Father John Misty og Tobias Jesso Jr.



SUSANNA
Susanna er kvinnen bak navnene Susanna and the Magical Orchestra/Susanna/Susanna Wallumrød Hun har gitt ut musikk siden 2004, og er kjent for sin versjoner av sanger fra artister som AC/DC, Dolly Parton, Thin Lizzy og Leonard Cohen blant andre, men også for sterke originallåter og samarbeidet med artister som Jenny hval, Ensemble Neon og Bonnie ' Prince ' Billy.


MAGNUS GRØNNEBERG
Magnus Grønneberg har gang på gang befestet sin posisjon som en av Norges ledende rockpoeter, formidlet gjennom over tyve år med plateutgivelser fra et av tidenes mest populære norske rockeband, CC Cowboys, og også to soloalbum. Magnus Grønneberg er en kunstner som forstår betydningen av å utfordre seg selv og sitt publikum. Rett og slett gjøre noe nytt og annerledes.

Årets konferansier er Marte Stokstad!

Brylarm på Facebook