I dag ble det klart at et av dette tiårets mest spennende hiphopnavn kommer til Tøyenparken 8. august. Earl Sweatshirt ga før nyttår ut det «Some Rap Songs». Nå er han klar for Øya samme dag som Tame Impala, Sigrid, Mitski, Pond og Protoje. I tillegg kommer den norske duoen Sushi x Kobe til Øya, melder Øya i dag.


EARL SWEATSHIRT (US)

Etter å ha vært med på å etablere Odd Future som et av de viktigste hiphopkollektiva i vår tid mens han fortsatt var i tenåra, har Earl Sweatshirt gjort seg like bemerka som soloartist og produsent. Han har samarbeida med kollegene i Odd Future, Vince Staples, Action Bronson, Flying Lotus, Kendrick Lamar og flere, og har bidratt på blinkskudd som Frank Oceans Channel Orange-album.

Mot slutten av 2018 kom albumet Some Rap Songs, som fikk fantastisk mottakelse. Dette er hans tredje album, og Pitchfork, Spin og AV Club er bare noen få av de som mente dette var en av de aller sterkeste utgivelsene i 2018. Earl Sweatshirt gir ut musikken på sin egne label Tan Cressida. Pitchfork mener at han nå er i front av “a new sound and scene that blurs the line between avant-garde jazz and hip-hop”.

Spin: - Whatever got him here, the album reasserts his status as a uniquely fascinating rapper. On Some Rap Songs, he’s making the most adventurous and exciting music of his career so far.SUSHI x KOBE

Duoen Sushi x Kobe ble først kjent for Øya-publikummet da de gjesta under Yoguttenes konsert i 2014. Siden da har de blitt et etablert navn i norsk hiphop og er kjent som et av sjangerens heftigste livefenomener. Ikke bare har streamingtallene skutt i været, de spiller stadig større konsertarenaer. Oktober 2018 ga de ut albumet Døden Lever Lengst, og i år skal de spre musikken fra scener i hele Norge. Vær på plass i det deres tunge blanding av trap, energi og kompromissløshet treffer Tøyenparken i august.

Bergens Tidende mener at de «lager noe av den mest grenseoverskridende, konfronterende hiphopen i Norden i dag».

Den ene halvdelen av duoen, Onge Sushimane, har fått velfortjent oppmerksomhet som soloartist med sitt egentlige navn Emir. Nå er han sammen med Kobe og DJ Fakethias igjen for å skape den herlige Sushi x Kobe-energien.