Tromsøbandet Heave Blood and Die er blant de 27 nye artistene som legges til Roskilde Festivalens kunst-og musikkprogram. Blant de nye artistene finner vi også Cypress Hill, Bring Me the Horizon, SOPHIE, Khruangbin, Fatoumata Diawara og Girlpool.

Mer enn 180 band opptrer under Roskilde Festival 2019. Per nå er allerede The Cure, Robyn, Travis Scott, Christine and the Queens og Tears for Fears annonsert. I dag tilføyer festivalen hele 27 nye artister fra fem forskjellige kontinenter på plakaten.

- Cardi B, Jorja Smith og MØ er veldig forskjellige artister, men de er alle anerkjente på den internasjonale musikkscenen. Fra hip-hop til R&B og videre til pop har alle artistene satt et tydelig preg på dagens musikalske landskap, og vi gleder oss til å se dem opptre og trollbinde publikumet under Roskilde Festival 2019, sier bookingansvarlig Anders Wahrén.


Norsk doomrock inntreffer Roskilde

Det andre norske bandet som får æren av å pryde årets plakat er doom-rock bandet Heave Blood & Die fra Tromsø. Rock-kvintetten fra nord bega seg ut på en landsomfattende turne i slutten av 2018, og er nå klare for å paralysere internasjonale fans med sine energiske låter.

Årets første norske navn til Roskilde

Dronning av Hip-hop

Fjorårets desidert mest omtalte headliner var ingen ringere enn den 26 år gamle artisten Cardi B. Dessverre måtte konserten avlyses ettersom hun ventet barn. Roskilde Festival og Cardi B har i hvert fall blitt enige om at 2019 blir året det skjer og konserten vil gå på den legendariske Orange Scene.

En kan trygt si at Cardi B sin musikalske klassereise er ukonvensjonell. Reisen har tatt henne fra et turbulent liv som gjengmedlem og stripper til å bli en av de desidert største og mest interessante artistene innenfor Hip-Hop. I løpet av hennes korte tid i rampelyset har hun oppnådd noe få andre artister har klart før henne.

Hun er den første kvinnelige rapperen på 19 år som har toppet Billboard Hot 100 listene, og den første til å ha tre singler i topp 10 lista samtidig. Debutalbumet Invasion of Privacy er Grammy-nominert som årets album, og den nyeste singelen, Money, demonstrerer at Cardi B er bestemt på å ikke stige ned fra tronen som den ubestridte dronningen av amerikansk rap.

Videre på plakaten finner vi den engelske R&B og pop-sensasjonen Jorja Smith. Den 21 år gamle sangeren vant Critics Choice under Brit Awards for hennes debutalbum «Lost & Found». Og ikke nok med det, hun har også samarbeidet med artister som Kendrick Lamar, Kali Uchis og Stormzy. Det er med andre ord ingen overraskelse at Jorja Smith er blitt nominert som Best New Artist under årets Grammy.

MØ, som er kjent for de internasjonale hitlåtene Don't Wanna Dance, XXX 88 og selvfølgelig Diplo-samarbeidet Lean On, vender tilbake til Roskilde. Hennes karriere tok for alvor av etter at hun i 2013 opptrådte på talentscenen. Dansken skal i likhet med Cardi B, spille på Orange Scene. Med seg har hun sitt nye album «Forever Neverland» som akkompagneres av et skreddersydd liveshow for den legendariske scenen.

Hardrock og stoner-hiphop

Hardrockbandet Bring Me the Horizon pryder også årets plakat. Det britiske bandet tar med seg sin hardtslående musikk, energi, og ikke minst sitt sjette album Amo til Orange Scene. Tilbake til Hip-hop, finner vi et band som ikke kan kalles annet enn legendarisk. Det har gått hele 23 år siden sist den amerikanske rapgruppen Cypress Hill spilte på Roskilde, og nå er de omsider tilbake med sitt nyeste album «Elephants on Acid».

Morgendagens songwriters

Selv om den australske artisten Stella Donnelly enda ikke har sluppet et album har hun likevel blitt en av de mest omtalte låtskriverne, og de høye forventningene er på ingen måte ufortjent. I sangene hennes skildrer hun komplekse temaer med ærlige og direkte tekster. Julien Baker benytter seg av lignende virkemidler i låtene som omhandler seksualitet og usikkerhet. Hun er også en del av supergruppen «boygenius» sammen med Phoebe Bridgers og Lucy Dacus. Sistnevnte annonseres også til årets Roskilde Festival, og med seg har hun albumet «Historian» som ble hyllet som fjorårets indie rock album.

Roskilde Festival 2019 kommer til å bli stjernespekket og dette er eksepsjonelt tydelig i festivalens kunstprogram. Blant dem finner vi danske Alexander Tillegreen, Biba Fibiger og Ida Sønder Thorhauge, samt den anerkjente brasilianske kunstneren Assume Vivid Astro Focus. Sistnevntes kunst vil virkelig sette sitt preg på festivalen gjennom en fargerik og psykedelisk scene inne på kunstområdet.

Disse 27 artistene offentliggjøres til Roskilde Festival 2019:

Musikk:

Cardi B (US)

MØ (DK)

Bring Me The Horizon (UK)

Cypress Hill (US)

Jorja Smith (US)

The Armed (US)

Barselona (DK)

Black Midi (UK)

Carpenter Brut (FR)

Fatoumata Diawara (Ml)

Gaye Su Akyol (TR)

Girlpool (US)

Heave Blood & Die (NO)

Hugo Helmig (DK)

JPEGmafia (US)

Julien Baker (US)

Khruangbin (US)

Lucy Dacus (US)

Nakhane (ZA)

Sophie (UK)

Speaker Bite Me (DK)

Stella Donnely (AU)

Søren Huss (DK)