To svenske søstre som har fengslet lyttere fra hele verden er endelig tilbake på scenen i Bergen. I tillegg til dobbel americanamagi – alt på samme dag. First Aid Kit, Daniel Romano og Zephaniah OHora er klar for Bergenfest, torsdag 13. juni!

First Aid Kit: Mye har skjedd for søstrene Klara og Johanna Söderberg siden deres cover av Fleet Foxes’ “Tiger Mountain Peasant Song” gikk viralt på YouTube i 2008 og sparket i gang karrieren deres som et av Nordens sterkeste og fineste band. Da de var kun 14 og 16 år begynte søstrene å skrive sine første låter sammen. Deres gjennombruddsalbum “The Lion’s Roar” imponerte kritikerne og fengslet lyttere fra hele verden. Nå er de aktuelle med et nytt album med navn “Ruins”, hvor de ønsker å komme nærmere lytteren ved å finne tilbake til nerven som finnes når musikken fremføres live.

Daniel Romano: På radaren til alle som er interessert i «the real deal (country) music», eller «mosey» som han omtaler musikken sin som, er Daniel Romano. Lyden av et moderne vintagehonkytonkmesterverk fylt til randen av klassiske countryarrangementer, smektende pedal steel, twanggitar og hjerteskjærende vokal og alt annet faget tilhører. Nå er han ute med sitt syvende album, Finaly Free, hvor han bygger videre på kvalitetene som har sikret ham en entusiastisk tilhengerskare verden over.

Zephaniah OHara: Bosatt i Brooklyn, men alt han gjør oser av California - og spesielt Bakersfield på 60-tallet; scenen som tok countryen tilbake til åkeren i reaksjon på det overproduserte og finslipte. Dette er ekte countrymusikk uten staffasje, det er jord på støvlene og svette på skjortekragen. Sjekk ut debutalbumet “This Highway” og kjenn det rykke i skinnstøvelen, du også!


Torsdag 13. juni kan du se disse artistene på Bergenfest:

MADRUGADA // FIRST AID KIT // DANIEL ROMANO // THE TALLEST MAN ON EARTH // ZEPHANIAH OHORA