Stay Young, et fersk band fra Bergen, slapp for noen uker siden sin første singel med låten Sidewalks. Bandet består av Haavard Ellingsen, Eivind Nyhammer, Lars Jakob Stava, Simen Årdal og Vegard Nyhammer. Singelslippet ble feiret med utsolgt releasekonsert på Victoria Cafe & Pub i Bergen.

Vi tok en prat med bandet for å finne ut mer om hvem de er og hva planene for 2019 er.

Først og fremst, hvem er Stay Young?
- Stay Young er stemmen du elsker eller hater. Vakre melodier pakket inn i et stort gitar-univers. Dessuten er vi svake for vakkert pianospill. Vår ambisjon er å skrive låter som blir snakket om. At folk synger med på refrengene når låtene spilles. Alt handler om melodier!

Hvordan startet bandet?
- To av medlemmene spilte sammen i et filmmusikk-prosjekt i tiden rundt Bergensfest 2017. Siden ble ideer til egne låter utvekslet frem og tilbake via IPhones. Etterhvert ble disse låtene såpass bra at man fant det like greit å samle et band og spille de inn i studio. Platen ble spilt inn sammen med Anders Bjelland i Broen studio. Tittelen på albumet er enorm, men vi røper den ikke enda. Første singel fra albumet heter Sidewalks og ble sluppet 18.januar.

Fortell litt om den første singelen deres Sidewalks.
- Låten handler om den tynne røde linjen som skiller mellom håp og avgrunn. Stor tematikk, ja, men først og fremst er tanken at låten skal fenge lytteren, ikke å la dem dvele over noe alvor. Det er absolutt gode hooks å finne. Tre stykker faktisk! BT omtalte den som introvert gitardrevet feelgood-tristesse. Forsåvidt en grei oppsummering.

Hva er planene videre for 2019?
- Vi har som sagt spilt inn et helt album, så vi står fritt til hvordan vi vil disponere låtene med eventuelle singelslipp etc. Vi gleder oss som unger til å gi ut platen selvsagt. Akkurat nå legger vi en strategi for fremtiden. Det vi vet er at neste singel kommer til å vekke oppsikt. Det er en låt det blir vanskelig å ikke forholde seg til i 2019. Konserter blir det også utover året.

Til slutt: hvorfor skal folk bry seg om Stay Young? Hva unikt har dere å by på?
- Kanskje er det kombinasjonen av det store og det ukompliserte. Stående alene kan en av delene bli litt mye i lengden. Musikk skal være underholdende, men om det kan røre litt i deg er det en bonus. Vi har teft for rock og teft for pop.

Ingenting i verden er bedre enn et bra rocknroll band.


Sjekk ut førstesingelen deres her: