Måkeskrik arrangeres i Bendiksbukta i Kristiansand for åttende år på rad, og som vanlig skal ti artister få lage god sommerstemning for de fremmøtte i midten av juli. Programmet er tradisjonelt sett vektet mot norske og gjerne lokale artister. Ut ifra det første slippet å regne ser det ikke ut til at 2019-utgaven viker fra normen. Trioen som nå er bekreftet er girl in red, Wet Dreams og Spurv.

Måkeskrik har følgende å si om artistene:

girl in red
Hun er ung og lovende – 19 år gamle Marie Ulven fra Horten, artisten bak navnet girl in red.
Hun har blitt spådd et rosenrødt 2019 av Norges fremste musikkeksperter. girl in red ble kåret til Årets Urørt i fjor, opptrådte på P3 Gull, og låta «I wanna be your girlfriend» var å finne på New York Times prestisjefylte liste over de beste låtene i 2018. Musikknettstedet Gaffa omtalte konserten hennes under fjorårets Øya-festival som ett av festivalens absolutte høydepunkter.
Siden 2015 har Ulven spilt inn og skrevet låter og kan plasseres som en del av fenomenet «Bedroom Pop», hvor en ny generasjon musikere lager musikk fra soverommet, gjerne en blanding av pop, indie og psykedelia. Hun har over 1 million månedlige lyttere på Spotify og med sine ærlige tekster og gode låter treffer hun en stor målgruppe.

Wet Dreams
Wet Dreams er en punk-/ garagerock gruppe fra Oslo bestående av musikere fra Death By Unga Bunga, FOAMMM, Warp Riders og De Marvells. Bandet oppstod da frontmann Sebastian i Death By Unga Bunga hadde noen låter han ikke visste hvor han skulle plassere. Sommeren 2017 ga de ut sin første EP «Cartridge Belt» og det selvtitulerte debutalbumet er rett rundt svingen. De to første singlene til albumet er allerede ute og det låter fett!
Bandet spilte en av sine første konserter på Øyafestivalen og de har gjort et større antall konserter i både inn- og utland. De er et av de norske banda som er å se på den store bransjefestivalen South by Southwest i Austin Texas nå i mars.

Spurv
Med sin vakre og tunge postrock/-metal har Spurv trengt seg inn i hjertene til musikkelskere over hele verden, og med tre gitarer, bass, trommer og trombone har bandet bevist igjen og igjen at de leverer massive, energiske og emosjonelt intense liveshow.
"Storslått, vakkert og helt fantastisk" skrev musikknyheter.no og ga toppscore 10 av 10 til Oslobandet for deres andre album «Myra» (Fysisk Format, 2018).
Siden oppstarten i 2011 har Spurv spilt en rekke konserter og festivaler i både inn- og utland og foruten å ta turen til Kristiansand så er de også å se på bl.a. Øyafestivalen til sommeren.Festivalen har fri alder og er gratis for barn t.o.m. 12 år i følge med en voksen med billett.
Flere artister slippes fortløpende de neste ukene.


Måkeskriks hjemmeside