-Britpophelter, stjerneskudd og to av landets mest spennende artister! . Dagens slipp representerer Pipuniverset på hver sin måte, et univers som stadig flere vil ta del i. Rekordsalg av festivalpass vitner om at publikum virkelig digger årets program og vi håper selvsagt at dagens slipp blir like godt mottatt, sier Lars Tefre Baade - Presse og marked Pipfest-

Lyden av Manchester anno 1990: The Charlatans ble etablert på 90- tallet i Storbritannia, og er siden blitt beskrevet som en av de store ikonene fra byen, med låter som ”The Only One I Know” og ”One To Another”. Med en svært produktiv karriere, lanserte bandet- som er ledet av Tim Burgess, sitt trettende studioalbum, Different Days (Bertelsmann Music Group, 2017). Med seg har de fått med legendariske artister som Paul Weller og Johnny Marr på bidragssiden.


Boy Pablo
Inn fra siden og rett til himmels. Boy Pablo har på rekordtid blitt artisten alle snakker om. Og like mye ute i verden om ikke mer, enn her hjemme i Norge.

På PiPfest- kontoret har vi digget Boy Bablo lenge, og gleder oss stort over å kunne bekrefte artisten som da kommer rett fra selveste Coachella festivalen i California. Frontfigur Pablo Muñoz startet prosjektet Boy Pablo i 2016, og har siden den gang gitt ut ep-en «Roy Pablo», som har gått viralt på YouTube, solgt ut konserter over hele USA og i Europa, gitt ut to singler og enda en ep – «Soy Pablo». Han mottok årets nykommer på P3 Gull og har sikret seg hele to spellemannsnominasjoner. Hele verden venter på Boy Pablo og vi er stolte av et besøk på PiPfest 2019.


Hajk
Hajks debutalbum fra 2017 fikk skryt av en rekke artister Astrid S, Sigrid og Kimbra i tillegg til en samlet norsk musikkpresse. Internasjonalt kastet anerkjente medier seg over bandets særegne og uimotståelige poplåter. Når de nå endelig er klare med oppfølgeren, albumet ”Drama” (februar 2019), fortsetter Hajk med sine urbane inspirasjoner til sitt fulle, og artister som Solange, Frank Ocean og Thundercat er lette å sammenligne med.

«Drama» er, som debuten, produsert av bandet selv og viser seg som et modigere band som har vokst med studioerfaringen. Med en blanding av analoge og digitale lyder, tidvis programmerte akkompagnement på den ene siden- og live-innspilt band på den andre, tre lead-vokalister og en håndfull gjestemusikere, har Hajk gjort alt i sin makt for å gjennomføre sine ambisiøse ideer for albumet. Mye skjer rundt dette smakfulle norske pop-kollektivet, og i juni 2019 er de endelig klare for PiPfest. Før det skal Hajk blant annet gjøre Rockefelleri Oslo 20.mars.


Ruel

Ruel er beskrevet som Australias nye vidunderbarn. Vokst opp i London før familien flyttet til Sydney hvor han startet sin musikalske karriere i en alder av bare 8 år. Ruel sin stemme har fanget publikum, verden over. Han ble oppdaget i 2015, av den Grammy-vinnende produsent M-Phazes (Eminem, Kimbra, Daniel Johns, Meg Mac). Med hjelp av sanger / låtskriver Thief, har Ruel skåret ut et dristig og en unik sound som publikum elsker. Med over 100 millioner streams på Spotify er Ruel i ferd med å ta verden med storm. PiPfest blir vidunderbarnets første besøk i Norge.