Foto: akam1k3

Med sitt siste prosjekt, visuelt ambisiøse Heisann Montebello (2015), underholdt Karpe (Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid) i to år i strekk – med videoer, konserter, musikk og film. Nå er de tilbake igjen med SAS PLUS / SAS PUSSY.


SAS PLUS / SAS PUSSY er et rap-hørespill om å betale klassereisens medgift. Og for første gang er kjærlighet et gjennomgående tema. Inspirert av desi og arabisk musikk fra oppveksten, Dodi og Diana og et slott i Skien, begynner Karpe et nytt kapittel. Et kapittel som inviterer til innsiden. Sporet på 29 minutter 47 sek er den første delen av prosjektet.


– Forrige prosjekt handlet om musikk og levende bilder. Det vil si at vi kunne lene oss på visuelle virkemidler for å skape universet vårt. Denne gangen hadde vi lyst til å jobbe med lyd. Og kun lyd. Det har vært veldig spennende. Og rart, sier Magdi og Chirag selv. Sistnevnte supplerer:

– Per 2019, så er rap den eneste sjangeren i Norge som reflekterer at man som nordmann helt naturlig kan blande arabisk, somalisk, farsi og punjabi med norsk. Når historien om reisen fra hest og kjerre i landsbyen, til pappas kjøp en av Audi A4 på 90-tallet skal fortelles, må dette tas seriøst i tekstarbeidet. Og det må gjøres med stolthet.


Det er Aksel “Axxe” Carlson og Thomas Kongshavn som har produsert utgivelsen, som har blitt spilt inn på hotellrom over hele Europa og blitt ferdigstilt her hjemme.

– Prosessen har vært noe helt annet enn noen av oss har vært med på tidligere, sier Aksel "Axxe" Carlson. Thomas Kongshavn fortsetter:

– Da vi besluttet å jobbe med med dette som ett track, falt plutselig alle brikkene på plass og veien mot mål ble mye tydeligere. Det føltes som om alle ideene vi hadde var del av en større sammenheng og et konsept. Formatet utfordrer oss til å måtte lytte mer aktivt i en tid der musikk og låter er ferskvare.I tillegg til at vi blir enda bedre kjent med Chirag og Magdi, får lytterne stifte nærmere bekjentskap med Isah. Nittenåringen fra Stavanger jobbet på Footlocker en helt vanlig dag da det tikket inn en invitasjon til studio, der Karpe var i full gang med arbeidet. Siden har han vært en stor del av prosessen.

– Magdi og Chirag er sære, men av de kuleste folkene jeg har møtt i mitt liv. De har alltid ideer og noe å snakke om, veldig åpne og bevisste. De får meg til å tenke annerledes, og det digger jeg, sier Isah selv.

9. mars legger Karpe ut på klubbturné, som tar dem til en rekke klubbscener – både i inn- og utland. Oppdatert oversikt over spillesteder og billettstatus finnes på karpe.no

Les alle tekstene her!