Foto: Knut Aaserud

Låten «Half- Light» er skrevet til den nye storfilmen Amundsen, som går på kinoer landet rundt i disse dager.

«Da vi ble forespurt om å lage musikk til denne historiske filmen, tenkte vi at det var en god anledning til å gå i studio og spille inn en helt ny låt. Vi har spilt mye sammen det siste året, og det føles godt å dele noe nytt med publikum som virkelig har tatt imot oss med åpne armer etter at vi fant sammen igjen», uttaler bandet.

Det drømmende og luftige lydbildet i låten kler stemningen i filmen, og Høyems umiskjennelige vokal varmer opp i et ellers forblåst og kjølig polarlandskap. Det låter definitivt som Madrugada, men Madrugada anno 2019.

Les også: Madrugada i Oslo Spektrum

Da Madrugada i fjor annonserte at de tre gjenlevende originalmedlemmene hadde funnet sammen igjen for å spille konserter, solgte de ut to kvelder i Oslo Spektrum på under 48 timer. Konsertene ble gjennomført med stor suksess, og til fantastiske anmeldelser i musikkpressen.

For tiden er Madrugada ute på en meget utsolgt europaturné, etterfulgt av en travel festivalsommer i Norge.

Madrugada er et band man ikke kommer utenom når historien om norsk rock skal skrives.

På sine ti år som band befant Madrugada seg kontinuerlig i toppsjiktet av norske band, og hadde også en betydelig karriere utenfor Norge. De har mottatt til sammen fem Spellemannpriser, inkludert «Årets Spellemann», samt en rekke salgstroféer.

Galleri av Therese Wangberg

Siste låten Madrugada ga ut