Pom Poko. Foto: Jørgen Nordby

Over 70 norske artister og band spiller på by:Larm. En av disse kåres til Årets stjerneskudd 2019 og stikker av med en halv million kroner fra Norsk Tipping lørdag 2. mars. I dag valgte juryen ut ti nominerte artister fra hele landet og i alle sjangre.

Juryen, som er valgt av by:Larm og Norsk tipping, har i dag valgt ut ti artister som de mener har klart å bygge seg opp fram mot by:Larm gjennom utgivelser, pressedekning og oppmerksomhet i sosiale medier.

- Det var ingen lett oppgave å velge blant de 77 utrolig gode norske artistene på årets by:Larm-program, men vi har tro på at disse ti artistene kommer til å prege musikkåret 2019, sier juryleder Limita Lunde.

De nominerte er:

Attan
Bendik Giske
Brenn
Girl in Red
Iris
Konradsen
Lil Halima
Otha
Pom Poko
Safario


Juryen består i tilleg til Lunde av Claes Olsen, Joakim Throndsen og Thale Bratterud Aunaas. Claes Olsen er bookingansvarlig på Øyafestivalen, Joakim Throndsen er bookingansvarlig for Rockefeller/ Sentrum Scene/ John Dee og Thale Bratterud Aunaas booker de store konsertene på Stundentersamfundet i Trondheim. Juryleder Lunde er daglig leder på Parteatret Scene i Oslo.

I løpet av festivalen vil fagjuryen følge alle de aktuelle konsertene, når by:Larm fyller hovedstadens scener fra 28. februar – 2. mars. Totalvurderingen skal si noe om artistens posisjon og hvorvidt vinneren er rustet for et større gjennombrudd, og om artisten har klart å engasjere publikum, presse, og fått buzz i sosiale medier.

- Det blir spennende å følge alle disse artistene og se hvordan de takler presset og om de leverer live, sier Lunde.

- Prisen Årets Stjerneskudd skal ikke bare løfte frem en ny, spennende artist eller et band. Norsk Tipping ønsker også at prisen skal være til inspirasjon for bredden i norsk musikkliv. Denne juryen har en utrolig bred kompetanse på det norske livemarkedet og jeg er sikker på at de sammen finner gode nominerte. Jeg gleder meg til å overlevere sjekken til vinneren på lørdag, sier Pål Enger, Sponsoransvarlig i Norsk Tipping.

Vinneren annonseres i Kulturkirken Jacob lørdag 2. mars kl. 2130.