Foto: Markus Lierhagen

Hjerteslag og brenn. er de to siste innslagene som er bekreftet til Bendiksbukta i sommer. Som de henholdsvis fjerde og femte bandene på plakaten begynner den lille festivalen å ta form. Som vanlig blir Måkeskrik en gitartung affære, med hovedvekt på norske artister.

Vi hører stadig at rocken ikke er død, og det er en glede å ha fått måkeklørne i banda brenn. og Hjerteslag til årets festivalprogram.
Hjerteslag gir oss melankolske, fengende rockelåter, mens brenn. gir oss energiske rockelåter med ungdommelig frisk pust. Ikke minst er det deilig å høre hvor bra rock fungerer på norsk, i forskjellige dialekter!


brenn.
Gjetordene sier at brenn. er duoen som skal redde rocken fra å falle utenfor popkulturens søkelys i årene fremover. Den unge duoen fra Lillehammer har på relativt kort tid rukket å markere seg på kartet med sin energiske, catchy, norskspråklige rock og har turnert med bl.a Honningbarna og Pom Poko.

Inspirert av 60/70-tallets rå og støyende gitarer, og nåtidens stadig økende behov for stimuli, leverer brenn. en modernisert utgave av garasjerock på norsk. Mens produksjonene henter mye fra indie-verden og refrengene er umiddelbart catchy, er energien og råheten fra sjangeren fortsatt intakt.

Live har duoen med seg fullt band, og kan sammenlignes med nasjonale og internasjonale artister som FIDLAR, Mac Demarco og Death By Unga Bunga, der humor og spontanitet står sentralt i deres
konsertfilosofi.
Bandet var en av fjorårets Urørtfinalister og deres nyeste låt «Du og jeg» var nylig Ukas låt på P3. De gjør flere konserter under årets by:larm og skal også bl.a opptre på Roskildefestivalen. Vi er ikke i tvil om at brenn. er et band vi kommer til å høre mye fra fremover!


Hjerteslag
Bergensbandet har siden oppstarten i 2011 gitt ut 3 album, turnert masse og ble nylig kåret til «Årets band» 2018 av lytterne på P13.
Hjerteslag kom i november i fjor ut med sitt tredje album, «Nattseileren». Aftenposten omtalte plata som «Karrierens sterkeste fra Hjerteslag» og «et fengende dypdykk i et vanskelig følelsesliv» og trillet terningkast 5.
Hjerteslag gir oss fengende, melankolske rockelåter – på klingende bergensk dialekt og har skapt seg et stort publikum langt utover Bergen by.Debutplata «Møhlenpris Hotel» ble gitt ut i 2015 og andreplata «Vannmann86» ble gitt ut allerede året etter. Alle album har fått gode kritikker og de er kjent for å levere live – så det er bare å glede seg til å få oppleve det selv, etter sola har gått ned i Bendiksbukta i juli.

Les vår anmeldelse av Nattseileren her.

Line-up så langt:
Hjerteslag
brenn.
girl in red
Wet Dreams
Spurv

Måkeskriks hjemmeside