Oslo Jazzfestival arrangerer for første gang konserter i Grønland Kirke. Torsdag 15. august spiller Trondheim Jazzorkester med Alf Hulbækmo på orgel, fredag 16. august blir det konsert med Bedehus & Hawaii feat. Geir Sundstøl, mens Nils Petter Molvær & Nordic Voices avslutter i Grønland kirke lørdag 17. august.

Årets åpningskonsert med Ketil Bjørnstad i Operaen ble utsolgt på to knappe uker, men heldigvis har Oslo Jazzfestival fått mulighet til å invitere til ekstrakonsert samme kveld. Billetsalget til åpningskonsertern starter i dag kl. 10.00.

Trondheim Jazzorkester m/ Alf Hulbækmo

I fjor ble Alf Hulbækmo utnevnt som Sparebank1 SMN JazZtipendat og fikk derfor mulighet til å utvikle bestillingsverket «Skumringsbarda» sammen med Trondheim Jazzorkester. Dette er en fantasiverden Hulbækmo selv har skapt og komponert musikken til. Konserten har urpremiere på årets Moldejazz, men kan oppleves i Grønland kirke allerede en snau måned senere!

Bedehus & Hawaii feat. Geir Sundstøl

I 2017 mottok gitaristen og komponisten Trond Kallevåg Hansen Statoil Sildajazz pris, og fikk i oppdrag om å lage et bestillingsverk for fjorårets Sildajazz. Verket fikk navnet «Bedehus & Hawaii» og refererer til alle somrene Hansen tilbrakte hos sine besteforeldre i Bømlo, og bruker dette og andre elementer fra oppveksten hans som en inspirasjon for komposisjonene hans. For å fremføre verket har han med sin faste trio i tillegg til de kritikerroste musikerne Adrian Løseth Waade og Geir Sundstøl.

Se også opp for kommende Bedehus & Hawaii-album via plateselskapet Hubro senere i år.

Nils Petter Molvær & Nordic Voices

Vokalsekstetten Nordic Voices og jazztrompetisten Nils Petter Molvær er blant noen av de beste kunstnerne innenfor sine felt, også utenfor norske landegrenser. Programmet deres består av rolig og vakker vokal, musikk fra middelalder til moderne tid, i utgangspunktet a cappella, kun akkompagnert av Nils Petter Molværs trompet. De begynte samarbeidet i 2013 og har siden den gang spilt konserter både i Norge og utlandet, og ga ut albumet The Bee Madrigals i 2017.

Oslo Jazzfestival 2019 | 11. - 17. august

Bekreftede konserter: Verden som var min - Ketil Bjørnstad, Hanna Paulsberg Concept + Magnus Broo, General Post Office, Marilyn Mazur's Shamania, Nils Petter Molvær & Nordic Voices, Trondheim Jazzorkester m/ Alf Hulbækmo, Bedehus & Hawaii feat. Geir Sundstøl


Oslo Jazzfestival er en ideell stiftelse som i uke 33 hvert år arrangerer en ukelang festival med 60-70 konserter på 15-18 spillesteder i Oslo sentrum.