Roskilde Festival føyer Bob Dylan til plakaten sammen med den spanske flamencopop-sensasjonen Rosalía og Led Zepplin-legenden Robert Plant. Norske Lemaitre er også klar for festivalen sammen med 31 andre artister og kunstnere fra hele verden som blant annet Rolling Blackouts Coastal Fever og Underworld.


- Bob Dylans kulturelle betydning kan nesten ikke overdrives, uansett om vi legger vekt på hans personlige, litterære eller politiske bevissthet og engasjement. Det er nå 13 år siden han sist besøkte oss, så for mange av våre unge deltakere kan det være første og eneste gangen de har muligheten til å møte en kunstner med så stor betydning for musikkhistorien, sier programsjef for Roskilde, Anders Wahrén

Mer enn 180 artister vil opptre på de forskjellige scenene under årets utgave av den danske non-profit festivalen. Hittil har The Cure, Cardi B, Robyn, Travis Scott, Christine and the Queens, Jorja Smith og Tears for Fears blitt annonsert. Vi har nå gleden av å avsløre 32 nye artister som vil spille side om side med internasjonale artister på årets utgave av Roskilde Festival 2019.


Fra Oslo til L.A, og nå Roskilde

Det har gått hele 6 år siden Lemaitre siste spilte på Roskilde Festival. Duoen trenger strengt tatt ingen introduksjon her til lands da de gjentatte ganger har blitt nominert til Spellemannsprisen, og står bak flere hits som Closer, We got U og Fast Lovers. Flere av låtene deres har bokstavelig talt gått på repeat siden de ble gitt ut, og pryder fortsatt flere norske hitlister.


Selv om bandet i utgangspunktet bare består av Ketil Jansen og Ulrik Denizou er deres live-konserter særdeles annerledes sammenlignet med andre elektronikaband. Her velger de å opptre med fullt band bestående av gitar, trommer, keyboard og blåseinstrumenter. Hvis du enda ikke har sett dem live har du nå muligheten til å se dem på Roskilde Festival 2019.


Norsk kunstner stiller ut lukt
Fire nye navn er også blitt lagt til i kunstprogrammet som i år handler om sansene våre og drømmer. De ble nylig utstilt på biennalen i Riga. Sammen vil de utgjøre et sensorium på Roskilde Festival, med fokus på lukt, smak, berøring og lyd.

Blant dem finner vi den norske kunstneren Sissel Tolaas som tar med seg utstillingen Smeller’s Corner til Roskilde Festival 2019.

Hva er lukt? Hvordan lukter vi? Og hvordan snakker vi om lukt?

Luktsamlingen Smeller’s Corner inneholder mer enn 50 forskjellige lukter fra nabolag, mennesker, natur og forurensing presentert av luktforskeren og kunstneren Sissel Tolaas.

Her kan du la nesen din komme i kontakt med overraskende luftmolekyler som Tolaas har registrert og samlet inn over 30 år.


Smeller’s Corner er en del av sanseutstillingen Sensorium: A Laboratory for the Deceleration of the Body and for a New Politics of the Senses kurert av Solvej Helweg Ovesen og co-produsert av Riga International Biennale of Contemporary Art, 2018. Kunstverket er skapt av Sissel Tolaas og veggene er designet av Tilman Wendland.


Smeller’s Corner gir deg muligheten til å lukte på omverdenen og snakke om luktene med menneskene rundt deg.


En av musikkhistoriens pionerer vender omsider tilbake til Roskilde Festival.

Bob Dylans originale tolkning av tradisjonell folkemusikk satt han tidlig på kartet. Hans effekt på populærmusikken er fortsatt tilstedeværende den dag i dag.


Den amerikanske artisten ble rask ansett som fanebæreren for protestmusikk i USA ved å gi en stemme til de som ble neglisjert eller ignorert, en rolle han har hatt i over et halvt århundre.


Nå vender mannen bak de kritikerroste albumene Highway 61 Revisited, Blonde On Blonde, Blood On the Tracks og Desire tilbake til Roskilde Festivals Orange Scene, som han sist gjestet i 2006.

Endelig får en ny generasjon av musikkelskere, aktivister og verdensborgere muligheten til å stå ansikt til ansikt med en kunstner, artist og ikke minst en vinner av Nobels litteraturpris.


Bob Dylan With His Band spiller på Nord-Europas største festival onsdag 3. juli.

Spansk flamencopop

Popmusikk, slik vi kjenner den i dag, er i ferd med å endres. Det hele er takket være den 25 år gamle katalanske artisten Rosalía. Selv om hun kanskje ikke er på alles lepper enda, er hun i ferd med å ta over verden med sin spanske flamencopop.


Hun kombinerer tradisjonell flamenco, pop, R&B og vrir det om til de ugjenkjennelige. Artisten gjør seg særdeles godt på scenen hvor hun og bandet leverer et show som ikke kan kalles noe annet en ekstraordinært.


- Rosalía har virkelig truffet lyden av global pop anno 2019, hvor sjanger og språkbarrierer betyr mindre og mindre. Hun er klassisk skolert i flamencostradisjonen, men er ikke redd for å spille pop og hip hop, som samtidig er en invitasjon til publikum for å utforske musikken og møte helt nye kulturelle inntrykk sier programsjef for Roskilde, Anders Wahrén.

Eventyrlysten Led Zeppelin-frontmann

Robert Plant har spilt en viktig rolle i rockemusikken slik vi kjenner den i dag. Han dannet Led Zeppelin for mer enn 50 år siden og startet en eventyrlig solokarriere i 1982. Nå tar han med seg bandet The Sensational Space Shifters til Roskilde med en eklektisk blanding av world music, psykedelisk folkemusikk og amerikansk blues - samt noen Led Zeppelin-klassikere.

Videre blant de 32 nye artistene finner vi den britiske elektronikagruppen Underworld, tidligere Pantera frontmann Philip H. Anselmo & The Illegals, som denne gang utelukkende spiller låter fra Panteras tidligere album


Disse 32 artistene er offentliggjort til Roskilde Festival 2019:


Bob Dylan With His Band (US)
Robert Plant and The Sensational Space Shifters (UK)
Rosalía (ES)
Underworld (UK)
Amnesia Scanner (FI)
Crack Cloud (CA)
Croatian Amor (DK)
The Garifuna Collective (BZ)
Koffee and the Raggamuffins Band (JM)
Lemaitre (NO)
Liraz (IR)
Nanook (GR)
Philip H. Anselmo & The Illegals (US)
Rolling Blackouts Coastal Fever (AU)
Tássia Reis (BR)
Throwing Snow (UK)
Whores. (US)

Artister til talentscenen Rising & Countdown:

Ea Kaya (DK)
Elba (DK)
Funeral Future (DK)
Hjalte Ross (DK)
Josiah Konder (DK)
Kogekunst (DK)
NATKAT (DK)
Rebecca Lou (DK)
Schacke (DK)
Søn (DK)
Xenoblight (DK)


Kunst & aktivisme:

Anne Duk Hee Jordan (KR)
Marisa Benjamim (PT)
Sissel Tolaas (NO)
Viron Erol Vert (DE)


Så langt har 60 musikalske innslag blitt annonsert for Roskilde Festival 2019. Blant dem finner vi The Cure, Robyn, Travis Scott, Julia Holter, Tears for Fears og Christine and the Queens. Det gjenstår hele 120 artister for at årets program skal være komplett.