Initativtager Hanne Kolstø fått med seg flere av Norges største og mest kjente artister. Sigrid, Lars Vaular, Halvdan Sivertsen og Mari Boine er bare noen av navnene som er med på laget.

Låtkonkurransen, som har fått navnet Etter oss, er et samarbeid med Klimabrølet – en klimaprotest som holdes i Oslo 30. august. Ideen kom da Kolstø møtte Even Rydningen, initativtakeren til Klimabrølet, i en sauna i Oslo. (bildet)

– Jeg håper at denne konkurransen vil føre til at enda flere engasjerer seg i markeringa Klimabrølet, slik at lederne våre forstår at nå må de gjøre noe, sier Kolstø.

Rydningen mener det er positivt at musikkbransjen setter sitt eget preg på klimakampen.

– Det er på høy tid at vi samler oss, på kryss og tvers av politiske tilhørigheter og samfunnslag, og løser dette sammen. Det er ikke venstresida eller høyresida, aktivist eller sofasitter, ung eller gammel. Nå er det alvor, det er alle, og alle til årene: Vi må samle oss i møte med et gigabeist av en utfordring, sier han.

– Å jobbe for å nå målene i Paris-avtalen er å jobbe for en best mulig fremtid, for flest mulig.

Får spille vinnerlåta

Vinneren får gratis studiotid og muligheten til å gi ut låta si på plateselskapet Jansen Records, som huser artister som Daniel Kvammen, Hajk og Razika.

Vinneren av Etter oss vil også få muligheten til å spille låta på protesten i Oslo 30. august. Fristen for å sende inn bidrag er 10. mai.

– Hvilke låter leter du etter?

– Jeg håper alt fra en jente på barneskolen, en rapper fra bygda til en bestefar med kassegitar sender inn sitt bidrag. Alle sjangre og aldre er velkommen, og låten trenger ikke ha tekst. Kanskje oppdager vi en ny artist.

– Hva er egentlig en klimalåt?

– Det er opp til hver enkelt, men den trenger ikke være politisk eller skrevet som et kamprop. Det kan jo bare være en sang om det en er redd for å miste, eller hva som er fint med det livet vi lever har nå.

Frist for å sende inn bidrag til låtkonkurransen Etter oss er 10. mai.

Les mer på www.etteross.no