Legendariske Ricochets er tilbake etter ti år vekk fra rampelyset. Deres andrealbum «The Ghost of Our Love» er å regne som en klassiker rockehistorien her til lands og førsteplata «Slo-Mo-Suicide» er en av Norges definitivt sterkeste rockedebuter.

Vokalist, Trond Andreassen synger med en passion, innlevelse og ektefølt intensitet om alt fra indre demoner, kjærlighetsrelaterte problemer og psykologisk oppløsning. Og med et supertight band i ryggen er full av lekre detaljer som krydrer lydbildet på helt perfekt vis. Medlemmene har i nyere tid spilt i band som My Midnight Creeps, Madrugada, Tommy Tokyo & Starving for My Gravy og så klart Navigators – hvor Trond Andreassen stod sentralt. Ikke noe å kimse av det, nei, skriver Bukta i pressemeldingen

— Dæven, Ricochets tilbake i Telegrafbukta. Endelig!!! Jeg har spilt i hjel noen kopi av «The Ghost of Our Love» opp igjennom årene. Den plata er nok på topp 10 av mine favoritter, EVER. Dette kommer til å bli så utrolig kult.» sier en kokfornøyd kommunikasjonssjef, Kristine Marie Børresen i Buktafestivalen.

Ricochets ble dannet av Fredrikstad-guttene Trond Andreassen (vokalist), Alexander Kloster-Jensen (gitar), Kjetil Hansen (keyboard), Ole Bjerkebakke (trommer) og Knut-Øyvind Olsen (bass) i 1998. Bandet ble oppløst i 2009.

Ricochets var et av vinnerbandene under Zoom 1998 og ble sendt på den påfølgende Zoom-turneen i Norge, England og Skottland våren 1999. Bandets første utgivelse var singelen Devil inside/Dont bring me down " på Fredrikstad baserte Dead cool records våren 1999. Singelen ble fulgt opp avThe Drinkin' EP på selskapet Underground Records senere samme år. Debutalbumet, Slo-Mo Suicide, kom i 2000 og fikk svært gode kritikker både av musikkanmeldere og publikum.

The Ghost Of Our Love var album nummer to. I 2005 kom det foreløpig siste albumet med tittelen Isolation.

Før dannelsen av Ricochets spilte både Trond Andreassen og Alexander Kloster-Jensen i bandet Creambabes. Kloster-Jensen har senere også hatt stor suksess med bandet My Midnight Creeps mens Andreassen var med å starte Navigators etter oppløsningen.

Grunnlegger og gitarist Alexander Kloster-Jensen er ikke med i 2019-versjonen av Ricochets. Fredrik Gretland fra bl.a. Sweden er ny mann på gitar.

RICOCHETS - SOMMER 2019

14.06.Beitostølen Beitostølen Live

20.07.Tromsø Bukta

27.07.Fredrikstad Månefestivalen

08.08 Oslo Øyafestivalen

16.08.Trondheim PstereoRicochets - live 2019:

Trond Andreassen, Vokal

Knut-Øyvind Olsen, Bass, vokal

Sven Poppe, Orgel, piano

Fredrik Gretland, Gitar

Johan Edvardsson, Trommer